30-10-2017

Чи вигідно відкривати свою базу відпочинку

база відпочинку Мізікевича

Дуже дарма сьогодні багато хто думає, що базу відпочинку можна відкрити лише в курортній зоні. Подумайте тільки скільки на околицях невеликого міста або навіть мегаполісу мальовничих місць, і тут можна дуже добре і якісно відпочити, відмовившись від проблем, побути наодинці з природою. Не обов'язково база повинна розташовуватися біля моря. Хоча більшість баз знаходяться у безпосередній близькості від нього.

Але все ж таки поколісілі по світу, останнім часом наші співвітчизники раптом зрозуміли, що наша природа і рідні місця та пам'ятки ні скільки не гірші за заморські. От аби сервіс налагодили і взагалі ми тоді тільки у себе і відпочивали. Адже добре, недорого, все рідне.

Іншими словами, попит на подібні послуги є і навіть дуже хороший, але, можна сказати, він не дуже задоволений. Щоб самому почати працювати в цій сфері, потрібно зрозуміти як саме можна відкрити базу відпочинку, але зазнати найменших фінансових втрат, тому як бізнес пов'язаний з нерухомістю. Подумайте, що потрібно відпочиваючому в першу чергу: комфортний відпочинок і всі умови для цього, гарний пейзаж, водоймище, комфорт та гарний сервіс. Розмір будиночка залишиться на другому плані. Хоча є люди, котрим цей параметр на першому місці.

Цілком підходить для бази земельна ділянка площею від 0,50 до 1 га, на ній можна розташувати до 25 будиночків або кілька корпусів з номерами.

Можна не ігнорувати радянські табори, які нині стоять без діла, пансіонатами, союзними будинками відпочинку. Домовитися з їхнім керівництвом про реконструкцію та оренду нескладно та дуже вигідно.

Не варто на початку витрачати кошти на будівництво об'єктів сфери розваг. Виїжджаючи на природу, ми зазвичай самі дбаємо про своє дозвілля. На природі особливий інтерес представляють полювання, риболовля, пісні біля багаття, шашлик. А міські зручності йдуть на другий план.

З інфраструктури обов'язково потрібно продумати своє паркування, майданчик для дітей та їдальню, можна у форматі кафе з великим залом. Це необхідно людям, які не хочуть куховарити, а приїхали лише за якісним відпочинком далеко від міста.

Автор: Олександр Бєлов