30-09-2021

Про вуличне освітлення та особливості вибору

вуличний ліхтар

Ліхтарі завжди запалюються на вулицях, щойно стає досить темно. Такі конструкції потрібні не тільки для освітлення, вони надають навколишньому простору певного шарму. Даунлайт, ліхтарі, прожектори – ось лише деякі різновиди пристроїв, з якими стикаються практично.

Детальніше про різновиди

Освітлення для вулиць можна розділити на дві великі категорії – технічне та декоративне. У першому випадку для моделей характерний короткий дизайн. Їхні корпуси досить міцні, але на них відсутні будь-які додаткові елементи. Монтаж частіше виконують потай, що робить вироби практично непомітними.

А от у випадку із декоративними пристроями покупцям можуть запропонувати досить широкий вибір. Вироби відрізняються один від одного початковими характеристиками, світловим спектром, різними типами кріплень, формами та розмірами.

Ось приклади таких конструкцій:

  1. Вбудовані.
  2. Торшери, ліхтарі.
  3. З настінним та підвісним кріпленням.
  4. Ландшафтні, фасадні.

Одна з найбільших та найпопулярніших категорій – настінні типи світильників. Це потужні види прожекторів, які підходять для висвітлення серйозної площі. Є компактні бра, декоративні світильники.

Гарну та затишну зону з освітленням створюють різні ліхтарі, торшери та світильники. Їх доповнюють моделями, які вбудовуються у сходи та доріжки. Відмінний варіант для створення ідеального освітлення будь-якої території.

Поради щодо вибору вуличних світильників

вуличні світильники

Для цих приладів виділяють такі важливі критерії:

  1. Тип використовуваних кріплень.
  2. Рівень колірної температури, світловий потік.
  3. Показник потужності приладів.
  4. Тип джерела світла, призначення.

Спочатку рекомендується вивчити місцевість, де виконують монтаж. Технічні характеристики виробів багато в чому визначають, наскільки хорошим буде освітлення у тому чи іншому випадку.

Враховують такі нюанси:

  • наявність чи відсутність перешкод поширення світлових променів;
  • висота розміщення;
  • Місце встановлення.

Комбінації з кількох різновидів приладів часто спрощують отримання оптимальних результатів. Наприклад, торшери та вбудовані даунлайтери, світильники підходять для освітлення території біля приватного будинку. Прожектори із датчиками руху потрібні на вулицях поряд з іншими об'єктами. Краще заздалегідь провести консультацію, тоді буде простіше ухвалити рішення у кожному конкретному випадку.

Консультанти інтернет-магазину ЛайтПром допоможуть визначитися з потужністю, габаритами та ступенем захищеності залежно від того, для яких саме умов купується прилад. Легко оформити доставку на будь-яку адресу, яку вкаже покупець, з урахуванням кожного з побажань.

Підготував: Олександр Бєлов