30-07-2013

Хороші фото допоможуть продажу нерухомості або здачі її в оренду

Фото нерухомості

Для успіху в роботі з нерухомістю дуже важливо, щоб покупець або орендар відразу ж виразно уявили, який чудовий будинок чи квартиру вони отримають. Не лише психологи, а й усі ми з власного досвіду знаємо, що перше враження найчастіше виявляється найдієвішим. Незамінними в цьому випадку стануть фотографії, які вигідно підкреслять переваги цього об'єкта, та підвігнуть клієнта рухатись у потрібному напрямку.

Фотографувати об'єкти нерухомості у найвигіднішому світлі (у всіх сенсах) – зовсім не просто. Професіонали-фотографи в цій справі, яких можна називати фотохудожниками, цінуються дуже високо. Існують у різних країнах навіть асоціації фотографів, які професійно займаються зйомкою будинків, квартир, офісів. Ось деякі поради, які фахівці в цій галузі дають менш досвідченим колегам.

Не варто фотографувати заміський будинок, коли сонце у зеніті. Зате західний або світанок стане вашим помічником, підкреслить романтичність будинку і цього місця.

Коли знімаєш фото інтер'єру будинку, потрібно пам'ятати про перспективу композиції. Буває так, що пересунувши крісло, ви потрапите до самої точки. У цьому плані дуже обережно потрібно підходити до зйомок знизу або зверху, у цьому випадку перспектива може змінитися.

На фотографії не повинно бути жодних труб, шнурів живлення та інших подібних елементів. Необхідно сфотографувати лише місця у приміщенні, які піднесуть вашу нерухомість у вигідному світлі. Це можуть дорогі матеріали, з яких виконаний ремонт, наприклад: міжкімнатні двері, покриття стін та підлог тощо.

Безсумнівно, ви знаєте, наскільки важлива у розповіді письменника чи костюмі деталь. Для фото інтер'єру значення деталі також дуже велике. Знахідки тут можуть бути вирішальними для загального успіху.

Добре при цьому уникнути невдач. Муха, не помічена вами, може залишитися на столі і назавжди відвернути клієнта не тільки від цього об'єкта, але і від вашої фірми.

Ви вважаєте, що фотографія кішечки, що згорнулася калачиком на дивані, може зробити інтер'єр будинку по-особливому милим² Цілком вірно, в більшості випадків це так. Але майте на увазі, що ви можете нарватися на клієнта, який кішок у своєму будинку терпіти не може.

І, звичайно, стежте за тим, щоб, коли знімаєте об'єкти нерухомості, ви чи ваше обладнання не потрапили у кадр через відображення у дзеркалі чи вікні.

Автор: Олександр Бєлов