18-08-2017

Чим можуть допомогти агентства нерухомості

агентство нерухомості BFS

Якщо людина хоче придбати якусь нерухомість, але відчуває, що вона сама не в змозі розібратися зі складнощами ринку, вона може звернутися в агентство нерухомості.

Агентство допоможе підібрати квартиру, будинок, ділянку або офіс, що влаштовує замовника за всіма параметрами: за ціною, якістю, місцем розташування та ін. А також агенції можуть надати клієнту консультацію щодо страхування різних видів нерухомості. Тобто агентство нерухомості виступає посередником між продавцем і покупцем нерухомості при здійсненні угоди. Завдяки тому, що агенція має у своєму розпорядженні великий обсяг інформації про пропозиції на ринку нерухомості, вона допоможе клієнту вибрати оптимальний варіант, що задовольняє замовника, звичайно, в обмін на хорошу винагороду. Розміри винагороди обмовляються із клієнтами заздалегідь. Комісія за послуги переважно береться з покупця.

Агентство також візьме на себе документальне оформлення слідки купівлі-продажу (або здачі в оренду) нерухомості. На ринку існують агентства широкого профілю, які займаються будь-якими операціями з будь-якою нерухомістю: оформляють угоди з оренди, беруть участь у передачі прав на об'єкти нерухомості, тобто у продажу. Але також є агентства, які займаються виключно операціями із заміською чи елітною нерухомістю.

Яким чином організована робота агентств?

Клієнт, який звернувся в агентство, укладає з ним договір про надання послуги з пошуку та укладання угоди з купівлі або оренди. При необхідності працівник агентства (ріелтор) виїжджає з клієнтом на об'єкти, показує йому варіанти, з яких замовник вибирає відповідний саме йому.

Якщо ж клієнт, навпаки, хоче продати чи, наприклад, приватизувати житло, агенція допомагає йому в документальному оформленні цих процесів.

Хоча, найчастіше послуги, які вимагають клієнти, мають комплексний характер, тобто клієнт хоче придбати нерухомість, для цього вибирає з кількох варіантів підходяще, але перед цим він бажає продати наявну у нього нерухомість, отримати іпотечний кредит та ін. І всю підготовку документів та оформлення угоди перебирає агентство нерухомості.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також