30-03-2020

4 поради для вигідної довгострокової оренди квартири

квартира

Орендуючи квартиру на тривалий термін, хочеться вибрати найкращий варіант, щоб не довелося міняти місце проживання вже за 2-3 місяці. Для того, щоб все пройшло гладко і без вад, варто прислухатися до наступних порад.

1. Оформлення договору

Укладати договір оренди обов'язково. Адже це довгострокова оренда. Наявність підписаного договору убезпечить обидві сторони від можливих проблем надалі. У договорі необхідно передбачити якнайбільше взаємних правий і обов'язків. Обов'язково вказати предмет договору, розмір оплати, правничий та обов'язки сторін, і навіть порядок вирішення спорів. Крім цього, у договорі мають утримуватися паспортні дані сторін, адреса квартири та строк, протягом якого власник квартири має попередити орендарів про розірвання договору.

2. Вибір сезону

При виборі житла для оренди необхідно враховувати сезон. Найдорожча оренда буде влітку та на початку осені. У літні місяці більшість власників житла переорієнтуються на подобову оренду внаслідок чого над ринком виникає дефіцит квартир. Восени повертаються студенти, які потребують житла, а також люди можуть змінювати місце проживання або шукати роботу після закінчення літньої відпустки. Найбільш вигідним часом для оренди буде період із листопада по квітень.

3. Без зайвої поспішності

Для підбору квартири необхідно буде ознайомитись з оголошеннями в інтернеті, а також друкованих виданнях. При цьому поспішати не варто. Потрібно оглянути кілька варіантів житла та порівняти ціни, а також умови проживання. На ціну впливає як стан квартири, а й багато інших чинників. Зокрема рівень елітності району, наявність транспортної розв'язки, а також стан будинку. Навіть якщо в квартирі дорогий ремонт, а будинок досить старий, то оренда має бути недорогою. Крім цього, варто оглянути район, де знаходиться квартира. Краще вибрати таке розташування житла, поряд із яким знаходяться магазини, лікарні та інші заклади.

4. Залучення фахівців

Якщо займатися самостійним пошуком житла немає можливості, то можна залучити агентство нерухомості. Серед усіх агенцій варто вдатися до послуг того, що має найбільший досвід. Про це можна дізнатися на незалежних форумах або ж поцікавитися цим питанням у знайомих та родичів, а також ознайомитись із відгуками в інтернеті. За послуги агентства, звичайно, потрібно буде заплатити, проте пошук квартири відбуватиметься набагато швидше та якісніше, ніж у разі самостійного пошуку.

Раніше ми опублікували статтю у якій розповіли про причини великого попиту на послуги агенцій, які займаються орендою житла.

Автор: Олександр Бєлов