29-05-2015

У Франції зводиться свій Пентагон

французький пентагон

Французький уряд ухвалив рішення звести нову будівлю, в якій розміститься Міністерство Оборони. Ця будівля вже отримала назву «Французького Пентагону» – з американським Пентагоном його ріднить характерна п'ятикутна форма. Зведення будівлі, а також його подальше обслуговування оцінюються в величезну суму в розмірі 4,3 мільярда євро. Тільки одна організація переїзду коштуватиме міністерству десять мільйонів євро!

Повний переїзд французького військового командування в числі майже десяти тисяч осіб у нову штаб-квартиру відбудеться 2017 року, проте деякі високопоставлені офіцери переселятимуться до нього вже 2015 року. Цікаво, що кабінет міністра оборони до Французького Пентагона перенесено не буде: міністр залишиться в будівлі, розташованій у VII окрузі Парижа, де військове відомство розташовувалося історично.

Внаслідок переїзду звільниться близько двох десятків будівель у різних районах французької столиці. Міністерство оборони має намір виставити їх на продаж. У планах відомства виручити за цю нерухомість щонайменше 600 мільйонів євро.

Підготував: Олександр Бєлов