04-04-2015

Вперше проект Антоніо Гауді буде втілено за межами Іспанії

каплиця Гауді в Чилі

Ранкагуа, загалом непримітне чилійське місто, може здобути світову популярність як перший населений пункт за межами Іспанії, в якому зведуть будівлю, спроектовану великим Антоніо Гауді.

А почалася ця історія понад дев'яносто років тому, 1922 року. Тоді один чилійський чернець написав архітекторові листа з проханням створити для Чилі проект каплиці. Натомість чернець пообіцяв згадувати Гауді у кожній своїй молитві.

Іспанському архітектору ідея припала до душі, і він запропонував звести майбутню будівлю на знак добрих відносин між Іспанією та країнами Латинської Америки. Щоправда, новий архітектурний проект майстер створювати не став. Він запропонував звести в Чилі каплицю за проектом, який він створив для каплиці барселонського храму.

На жаль, реалізувати цю ідею чилійці тоді не змогли і повернулися до неї лише у наші дні. Каплиця за проектом Гауді буде присвячена Успінню Богородиці. Вона піднесеться над землею на 30 метрів. Передбачається, що її будівництво займе у чилійських майстрів щонайменше чотири роки.

Підготував: Олександр Бєлов