14-08-2014

Наш затишний куточок: етапи будівництва будинку

проект будинку Споріднена душа

У житті кожної людини є певні цінності. Мабуть, кожен із нас хоч раз у житті чув, що чоловік має дерево посадити, сина виростити, ну і, звичайно, будинок збудувати. Якщо з першими двома пунктами особливих проблем не виникне, як садити дерево ми знаємо, як народити дитину теж маємо уявлення, то як збудувати будинок — це питання вже складніше.

Безперечно, будівництво будинку - це дуже трудомісткий процес, в тонкощах якого обов'язково потрібно розбиратися. Це ми і намагатимемося зробити, спробуємо розібратися в основних напрямках процесів у будівництві. Покроково розбиратимемо всі етапи будівництва будинку, того місця, де завжди буде тепло і затишно, де ми зможемо відпочити від суєти великого міста і проводити свої щасливі моменти життя з близькими і дорогими людьми.

З чого потрібно почати

Звичайно, в голові кожної людини є уявлення про її тепле гніздечко! Де будинок буде? Скільки у ньому буде кімнат? Ми навіть часом представляємо колір стін і стель і ті меблі, на яких відпочиватимемо. Це наші мрії. Але якщо ви задумали будівництво свого будинку, то спробуйте скласти проект будинку своєї мрії від вибору ділянки і до того моменту, коли ви зможете повноцінно жити у своєму будинку. Звичайно, все це можна зробити і самим, але краще довірити фахівцям та замовити проектування, щоб не допустити помилок. Ви керуватимете процесом, і при цьому ваш будинок буде побудований за всіма канонами будівельного мистецтва.

Чи будете ви самі будувати або керуватимете процесом будівництва як замовник, вам у будь-якому випадку потрібно буде пройти багато етапів будівництва:

1. Скласти докладний опис проекту із зразковим технічним завданням.

Ви повинні визначитися з площею та кількістю поверхів майбутнього будинку, чи повинні знаходитися на ділянці ще якісь будівлі. Коли дані зібрані, складається технічне завдання, де буде вказано розмір ділянки. Залежно від ТЗ та підбирається ділянка.

2. Провести аналіз відповідних ділянок.

Звичайно ж, будинок будується не на один день, тому потрібно розглядати різні варіанти місцезнаходження ділянки. Ви маєте право підбирати саме те, що буде зручно саме вам: зараз, через 5,10 і більше років. Наприклад, близьке розташування школи або садка, адже напевно у вас є діти, ну або ви плануєте малюка, близьке розташування до центру міста, або в його межах, де тихо і немає такої суєти. У будь-якому випадку вам потрібна допомога фахівця. Також при придбання ділянки Велику роль відіграють комунікації, адже часом підведення всіх комунікацій до будинку якраз дорівнює вартості самого будинку.

3. Придбання ділянки у власність та юридичне оформлення всіх документів.

4. Ландшафтне проектування, дизайн усередині приміщення.

Вибравши та оформивши ділянку у власність необхідно провести роботу з ландшафтом. Всі будівлі, які будуть розміщуватися на ділянці, потрібно грамотно розташувати з урахуванням обраної території, розташування сонця і можливо майбутніх посадок.

Також до початку проектування потрібно обміркувати інтер'єр усередині самого будинку, де саме будуть меблі, це надалі дозволить правильно встановити розетки і вимикачі. Найскладнішим та найвідповідальнішим етапом є робоче проектування будинку та складання генерального плану ділянки, де будуть вказані всі споруди. Необхідно ретельно перевірити, адже найменша помилка на даному етапі загрожує фінансовими втратами. Усі необхідні документи мають бути узгоджені відповідними інстанціями.

5. Підготовка до будівництва, повний комплекс робіт.

Відповідно до підготовленого проекту здійснюється повний комплекс усіх необхідних робіт. Вибираються фахівці та підрядні організації. Повністю продуманий проект дозволяє прорахувати всі необхідні витрати на будівництво та виконати підрядниками всіх робіт з будівництва у строк.

6. Юридичний супровід, здавання готового об'єкта у строк.

Подання державним службам повного комплекту оформлених документів, підготовлених у процесі будівництва.

Автор: Олександр Бєлов