19-10-2011

Держава не повинна регулювати будівництво комерційної нерухомості

будівництво

Будівництво та зведення комерційного житла не є темою держрегулювання та відстеження. Всі люди просто повинні зрозуміти, що це їхній вибір, і самостійно повинні розпоряджатися своїми вкладами. Подібне висловив і міністр у галузі регіонального розвитку та зведення ЖКГ УКР. Про його промову, спрямовану проти держрегулювання, повідомив «Урядовий Кур'єр».

Анатолій Близюк зазначає, що держава все-таки довго відстежуватиме, регулюватиме й контролюватиме деякі питання, але регулювати її може лише за допомогою певних ринкових механізмів, а не методом управління вручну.

Щоб захистити себе та захистити якоюсь мірою від будь-яких ситуацій, міністр Близюк порадив звертатися за рекомендаціями до юристів та банківських працівників, а також укласти договір, за допомогою якого можна буде захиститися.

Близнюк також зазначає, що всі потенційні інвестори повинні знати, що свої вклади до них повернутися за будь-яких обставин. А забудовники, відповідно, повинні страхувати будівництво від усіляких ситуацій. Тоді людям, які зробили вклади, повернутися кошти 100%, навіть якщо фірма вже не буде діючою.

Міністр також уточнив, що буде створено якусь законодавчу базу Мінрегіонбуду, яка зможе регулювати і контролювати відносини, що виникають між забудовником і вкладником (інвестором).

Також Близнюк зазначив, що планують серед іншого ввести типові договори на будь-яку забудову.

За матеріалом Dom.ria.ua.