05-08-2010

Дерибасівську в Одесі забудують

Дерибасівська

Державна служба охорони об'єктів культурної спадщини при Мінкульті схвалила ескізний проект готелю «Імперіал», який буде збудовано в Одесі, на вулиці Дерибасівській, 25, на місці знесеного кілька років тому готелю «Спартак» та старих житлових будинків, пише «Ділова столиця».

Головний проектант Володимир Глазирін, загальна площа забудови складе 2,8 тис. кв. м. Готельний комплекс передбачається звести в єдиному стилі з розташованим поруч готелем «Велика Московська», реконструкція якого вже йде повним ходом. Однакові вони будуть і за висотою — 34,8 м. Архітектори пропонують звести семиповерхову будівлю з двома мансардними надбудовами та трьома підземними рівнями.

Загальна площа «Імперіалу» становитиме 32,5 тис. кв. м. На першому поверсі розмістять адміністративні приміщення, ресторан на 330 відвідувачів та кілька магазинів. На другому запроектовано два конференц-зали сумарною місткістю 2 тис. осіб, а вище — 267 номерів загальною площею 8,3 тис. кв. м. У двох скляних атріумах передбачені зони відпочинку з кафе та зимовим садом. Під готелем збудують дворівневий підземний паркінг на 125 машиномісць та один торговий поверх, там же будуть технічні приміщення.

Замовником проекту виступило ТОВ «Мрія», яке входить до групи «Інкор» депутата Одеської міськради Руслана Тарпана. Як повідомив керівник будівництва готелю Олександр Сирицький, розпочати роботи на майданчику планується навесні наступного року, після того, як буде узгоджено всю проектно-кошторисну документацію. Завершити будівництво готельного комплексу, будівництво якого обійдеться «Інкору» приблизно в $100 млн, передбачається до 2014 року.

Підготував: Олександр Бєлов