04-10-2011

Рітейлери зацікавилися будівництвом

торговий центр

Багато тендерних заявок подають генпідрядні компанії саме на будівництво торгової нерухомості та для оцінки вартості будівництва.

Інтерес рітейлерів настільки великий, лише тому, що прогнози говорять про великий розвиток сегмента торгової нерухомості і, що даний сегмент зростатиме швидше за інші форми комерційної нерухомості.

Про ці та інші факти стало відомо від ЛІГАБізнесІнформ на прес-службі Укрбудконтракту.

Юрій Йосилевич – голова ТОВ Укрбудконтракт, зазначає, що незабаром, як у великих містах, так і в передмістях та обласних центрах, наберуть оборот дискаунтери – магазини з великим асортиментом товарів за оптовими цінами та магазини, що розташовані біля будинків.

Якщо говорити про короткострокові перспективи, то найшвидше і найактивніше розвиватиметься і розширюватиметься столичний ринок. Безперечно, що у наступні роки та в регіонах торгові площі будуть наповнюватися якісною продукцією.

Юрій Йосилевич не сумнівається, що у містах мільйонерах більше проектуватимуться гіпермаркети універсального типу, а також різноманітні центри розваг.

За словами експерта, зараз зведення супермаркету коштуватиме потенційному замовнику приблизно від 5200 до 6000 грн. за 1 кв. м.

Об'єкт торговельного центру, у свою чергу, коштуватиме від 6200 до 7200 грн. за 1 кв. м. Незважаючи на такі розцінки, витрати, пов'язані з організаційними моментами, зросли на 9% порівняно з попереднім періодом. Також подорожчали матеріали для будівельних робіт на 12,5%.

За матеріалами www.svdevelopment.com.