16-11-2012

Нововведення в технологічній сфері: будинок, що самостійно виробляє енергію

Energy Plus House

Сьогодні стала актуальнішою реалізація «зелених» технологій. Для архітекторів ці твори стали привабливими. У Південно-Корейському котеджі, спроектованому компанією Unsangdong Architects, було застосовано близько 95 еко-технологій.

Будинок зведений за унікальним проектом Energy Plus House. Його назва цілком виправдана: об'єкт самостійно стежить за економією електроенергії. Масштабні вікна, вбудовані під кутом, також здатні економити енергію на використовуване освітлення. Нова конструкція сучасного даху дозволяє зберігати дощову воду та очищати її. Фільтровану воду мешканці використовують у своїх цілях.

Крім цього, дах будинку покритий бархатистим зеленим килимом, який у літню пору охороняє будинок від перегріву, а в зимовий період сприяє збереженню внутрішнього тепла. Деякі частини даху заставлені сонячними панелями, які створені для виробництва енергії.

Охолодження і, відповідно, обігрів забезпечуються внутрішньою трубою шляхом подачі тепла або прохолоди природним методом від земельної поверхні. За рахунок такої конструкції у будинку систематично підтримується певна температура протягом усього року. Щоб робота «зелених» технологій протікала в нормі, її відстежує 450 датчиків, вбудованих по всьому будинку.

Підготував: Олександр Бєлов