29-03-2016

Розумно оцінюємо шанс вдало здати квартиру в оренду

бабусин варіант

Не варто засмучуватися, якщо квартира належить до категорії «бабусин варіант»: такі квартири цілком мають попит у тих, хто не може зняти собі квартиру із сучасним ремонтом та хто шукає недорогу укомплектовану квартиру.

У цьому випадку меблі вісімдесятих років, килим на стіні, двоконфоркова плита, нагрівач гарячої води та холодильник «Мінськ» не злякають квартирантів, але за умови, якщо квартира буде хоч і без ремонту, але чистою і справді не дорогою. Таку квартиру нестрашно здати квартирантам з дітьми та можливо з улюбленими тваринами. І квартиранти, і ви не сильно переживатимете за посилену експлуатацію квартири і меблів і техніки.

Іноді сімейні квартиранти просять дозвіл врізати у існуючі труби та каналізацію підводку для пральної машинки-автомат. Тому варто продумати цю можливість заздалегідь.

На такі квартири «бабусиного варіанта» просять жити й студенти. Їм вигідно розділити орендну та комунальну плату на двох-трьох. Тільки не забувайте в договорі укладати пункт про заборону піднайму, тобто коли студенти, що живуть, підселяють до себе ще пару-трійку осіб, для полегшення виплати оренди. Квартирі – більший знос. А квартирантам менше платити.

Господар квартири може і не знати про таку посилену експлуатацію його квартири, але сусідам може не сподобатися множинний тупіт по сходовому майданчику, ляск вхідними дверима майже в будь-який час доби, постійний шум з ванни, кухні, запах тютюну, гучна музика та вечірки. Тому що квартиранти, особисто не знайомі з господарем, поводяться більш вільно, ніж ті, хто вселявся з дозволу господаря.

Здавати квартиру таким квартирантам змушені дві обставини: або немає інших квартирантів, готових жити в такій квартирі, або через можливість «вичавити» з квартири велику вигоду, здаючи «по головах», тобто за кожного студента, який проживає, брати конкретну плату. У такому разі господареві вигідно здати квартиру якомога більшу кількість студентів.

Звісно, ​​підвищений попит у студентів мають квартири. Розташовані поблизу студентських містечок та університетів або лінії метро, ​​де розташовані навчальні заклади.

Втім, замість студентів можуть бути робітники, мігранти або відрядження.

Автор: Олександр Бєлов