29-06-2017

Як впливає робоче середовище в офісі на бізнес

робоче середовище в офісі

Дослідження Workplace powered by Human Experience, проведене компанією JLL, показало, що компетентно організоване, якісне робоче середовище спричиняє більш поглиблену залучення співробітників до процесу, піднімає їхню впевненість у собі та ефективність у вирішенні бізнес-завдань.

Результати дослідження

  1. Без малого 70% респондентів називають почуття щастя як основний чинник дозрівання робочої атмосфери. Більше того, майже 90% підтримують ідею про введення в штат співробітника, який відповідає за задоволеність колективу – так званого Chief Happiness Officer. У списку основних елементів бездоганного офісу йдуть визнання (60%), персональні тренінги (54%), креативність (53%).
  2. 61% учасників опитування при виборі нового місця зупинять свій вибір на великій корпорації, при цьому 46% прагне працювати в креативному середовищі стартапу з яскраво вираженою бізнес-культурою.
  3. Лише 40% опитаних відчувають значне залучення до бізнес-процесу. Як головні драйвери зростання залученості респонденти називають насамперед довіру та доброзичливість – те, що можна стимулювати за рахунок формування agile-офісів.
  4. Тільки 52% визнали, що цілком задоволені своїм сьогоднішнім робочим середовищем. 42% висловили готовність відмовитися від формату особистого столу на користь інноваційних практик – відкритого офісного простору, незакріплених робочих місць.
  5. Можливість зосередитись є пріоритетною для 47% опитаних. Отже, компанії мають фокусуватися на наданні своїм співробітникам свободи вибору як, де і коли їм працювати.

Дослідження проводилося по всьому світу у 40 компаніях з числом співробітників понад 100. Було анонімно опитано понад 7300 осіб.

За матеріалами JLL