29-01-2018

Як правильно вибрати офіс під оренду

офіс

Офісне приміщення важливе для керівника компанії не менше, ніж респектабельна візитівка. Місце, куди прийдуть клієнти чи бізнес-партнери, має говорити саме за себе. А найманим працівникам у ньому працюється комфортно. Тому при виборі приміщення під оренду слід звернути увагу на кілька нюансів.

Тип офісу

Залежно від призначення приміщення можна розділити на два типи:

  • офіс закритого типу – лише для працівників, наполовину складське приміщення для вивезення товарів;
  • відкритий офіс – для проведення ділових зустрічей, нарад та інше.

Виходячи з мети, яку переслідує приміщення, що орендується, слід звернути увагу на деякі моменти.

Розташування

Для першого типу розташування менш важливо. А ось для відкритого офісу локація має значення. Якщо клієнти будуть приходити безпосередньо до приміщення та спілкуватися з персоналом, то географія розміщення є своєрідною візитною карткою. Нікому не хочеться їхати на кінцеву станцію для 15-хвилинної справи. Тому будівлю краще шукати у центральній частині міста. Арендувати офіс у Києві за кілька хвилин ходьби від метро «Театральна» та «Золоті ворота» можна до «Київпроекту». Вибрати приміщення можна від невеликої площі – 20 кв. м. – до 130 кв. м.

Наявність кафе

Великим плюсом буде розвинена інфраструктура поблизу. Загальноживлення поруч із будівлею – це вирішення одразу кількох питань:

  1. працівники та сам підприємець забезпечені місцем для обіду;
  2. затишне місце для ділових зустрічей, особливо якщо площа, що орендується, поки що не передбачає прийому бізнес-партнерів.

Парковка

Місце для паркування позбавить зайвих проблем вас, співробітників, а також клієнтів та партнерів. Погодьтеся, не найкраще перше враження – 15-хвилинні пошуки місця, щоби припаркуватися.

Час роботи

Щоб не залежати від уставлених рамок робочого часу, краще підбирати будівлю з доступом до площі, що орендується, протягом усього дня, у тому числі і у вихідні. Якщо робота справді може обмежитися буднями з 08:00 до 20:00, тоді можна заощадити час та кошти на пошуки будівлі з цілодобовим доступом.

Конкуренція

Початківцю бізнесу краще перебувати на відстані від потенційних конкурентів. Ви можете програти в чомусь одному, і клієнт вирушить за більш відповідною пропозицією «до сусіда». Тому ринок конкуренції варто врахувати, особливо на початкових етапах, коли постійна клієнтура лише нарощується.

І, головне – завжди раціонально оцінюйте свої можливості та розраховуйте окупність офісу.

У «Київпроекті» можна підібрати необхідну площу з усіма вищезазначеними параметрами. Відкрите паркування, центр міста з найближчим розташуванням всіх важливих об'єктів, а також респектабельність будівлі послужать візитною карткою вашої компанії.

Автор: Олександр Бєлов