26-07-2011

У столиці України розміщено третину офісів найбільших компаній світу

Київ

Українська столиця посіла 42-е місце у світі за розташуванням офісів найбільших міжнародних компаній.

Консалтингова компанія CB Richard Ellis провела дослідження, до якого включила 280 міжнародних компаній у 232 містах світу. Згідно зі звітом CBRE Business Footprints, у Києві розташовані офіси 88 досліджуваних міжнародних компаній (31,4%).

Лідером за рівнем локалізації міжнародного бізнесу визнано Гонконг — там представлено 68,2% міжнародних компаній, що досліджуються в рейтингу (191 компанія).

Далі слідує Сінгапур, де розташовані представництва 189 світових компаній (67, 5%), і Токіо зі 179 компаніями (63,9%). Лондон займає четверту позицію в рейтингу (177 компаній, 63, 2%), а замикає п'ятірку лідерів Шанхай (172 компанії, 61, 4%).

Москва посіла у рейтингу шосте місце. У російській столиці представлено 170 компаній, або 60,7% від усіх, хто прийняв участь у дослідженні.

Високі місця також посіли Варшава (12 місце), Будапешт (20), Прага (21). При цьому в рейтинг, окрім Києва, потрапило ще одне українське місто – Донецьк, де зосереджено 1,4% офісів міжнародних компаній (183 місце).

У компанії CB Richard Ellis зазначили, що Лондон є єдиним із європейських міст, що увійшло до п'ятірки лідерів популярних міст для бізнесу у світі. Втім, саме Лондон і Нью-Йорк виявилися найпопулярнішими світовими центрами серед фінансових та банківських установ (згідно з дослідженням CBRE близько 92 % компаній цієї сфери мають свої представництва у цих містах). Крім того, Лондон також займає першу позицію в рейтингу серед сервісних компаній, ненабагато випереджаючи Гонконг.

Нью-Йорк виявився лідером серед інших міст Північної та Південної Америки, хоча знаходиться на 11-му місці у глобальному списку (тут представлено 155 компаній, 55,4%).

Раніше CB Richard Ellis провела дослідження, яке показало, що Київ став привабливішим містом для міжнародних рітейлерів.

Підготував: Олександр Бєлов