28-07-2016

Послуги БТІ в Україні

план приміщення

Перш ніж розпочати розмову про послуги БТІ, потрібно розібратися, що це за організація і чим вона промишляє. Насамперед це Підприємство, абревіатура якого розшифровується як Бюро Технічної Інвентаризації. Завдяки нижченазваним послугам все стане зрозумілим:

  • виготовлення технічного паспорта після ретельного огляду та вивчення нерухомості, в якому буде вказано повну інформацію про досліджуваний об'єкт;
  • допомога у отриманні прав на володіння квартири у новобудовах;
  • придбання декларацій;
  • отримання права зміну зовнішнього вигляду квартири, іншими словами, на перебудову житла;
  • отримання можливості на самостійне будівництво житлоплощі.

Як можна помітити, кожна з наданих послуг дійсно є важливою, дозволяє власнику нерухомості самостійно вирішувати, яким він хоче бачити своє житло.

Позитивні сторони бюро технічної інвентаризації

Звичайно, якби БТІ мали негативну репутацію, то навряд чи люди користувалися його послугами. Однак чим славиться дана організація? А славиться вона наступним:

  • замовлення приймають та виконують компетентні люди, які мають колосальний досвід роботи в даній галузі;
  • якою б не була скрутною ситуація, вона буде вирішена, причому вирішена буде за доступну ціну;
  • Безкоштовна консультація. Даний пункт дуже важливий, адже кожна людина, перед тим як вступити в ділові відносини з певною фірмою, бажає спочатку вивчити її, дізнатися більше про методи роботи, якість співробітників, почитати відгуки людей, які зверталися до цієї компанії і ця можливість надається БТІ, причому абсолютно безкоштовно.

Роль у сфері житлового питання

Виходячи з усього вищеописаного, можна дійти невтішного висновку, що обійтися без звітного бюро просто неможливо, адже будь-яке серйозне питання, що стосується житлоплощі, не буде повністю вирішене без втручання цієї організації.

Не важливо, це перебудова квартири, створення житла з нуля або продаж. Будь-яка зміна фіксується у технічний паспорт. Однак в Україні нерідко трапляються випадки, коли люди не звертаються до БТІ, наприклад, у момент продажу квартири.

І це погано, адже перед тим, як продати квартиру та все офіційно запевнити, паспорт потрапляє до БТІ, а потім до нотаріуса. Якщо БТІ бачить, що будь-які зміни було зроблено без його відома, воно робить позначку у вигляді штампу червоного кольору, бачачи цей знак, нотаріус не запевнить необхідний документ.

Бюро технічної інвентаризації у Харкові

Будь-яке Харківське БТІ користується популярністю, адже проводить свою роботу на найвищому рівні. Серед послуг, що надаються, основними є:

  1. Надання виписки, в якій зазначатиметься право власності певного об'єкта, а також заміна паспорта.
  2. Можна обійтися і без отримання нового паспорта, зрозуміло, вартість послуги буде дешевшою.
  3. Виготовляє виписку як у звичайному режимі, так і в терміновому.
  4. І останньою функцією харківських БТІ є реєстрація права власності.

Це важлива організація, тому не варто намагатися схитрувати і уникнути використання її послуг, краще заплатити один раз, ніж страждати надалі і витрачати набагато більше.

Автор: Олександр Бєлов