15-10-2010

Між Одесою та Туреччиною збудують нову морську магістраль

Одеський порт

Під час інвест-форуму країн-учасниць транспортного коридору Європа-Кавказ-Азія представила проекти будівництва нових морських магістралей. Зокрема йдеться про будівництво нової лінії розлучення між одеським і турецьким портом Хайдарпаша, повідомила прес-служба Мінтрансу.

Лінія pо-ро - горизонтальний метод навантаження та вивантаження автозасобів і вагонів на судно або з судна на їх власних колесах.

«Цей проект спрямований на задоволення попиту з боку турецьких автоперевізників, які постачають свої вантажі до Європейського Союзу. Створення нового коридору дозволить розвивати пряму двосторонню торгівлю та збільшити транзит через Одеський порт», - йдеться у повідомленні.

Також на інвест-форумі презентувалися плани з будівництва магістралі пасажирських перевезень між Одеським та Ялтинським портами та портами Бургас (Болгарія), Пірей (Греція) та Поті-Батумі (Грузія). Цей проект передбачає встановлення сполучення між Чорноморським та Середземноморським регіонами. Україна також запропонувала створити ро-ро та контейнерну лінію Варна-Іллічівськ-Керч-Поті.

Жанна Гаращук.