28-07-2015

Етапи відкриття торгового об'єкта – на чому зосередити увагу

Перед тим, як займатися відкриттям магазину, треба визначити, що продавати? Це дуже важливе питання: чи потрібен покупцеві обраний асортимент товарів, які переваги перед аналогічними товарами інших магазинів? Як організувати продаж: дозволити покупцеві самим обирати товар чи за допомогою продавця? Де торгівля буде успішною?

відкриття магазину

Щоб визначитися з місце розташування магазину і купівельним попитом, необхідно дізнатися думку людей, які у очікуваному місці відкриття торгової точки.

Для остаточного ухвалення рішення про підприємницьку діяльність необхідно провести фінансове планування (бізнес-план), він допоможе визначити фінансові витрати та послідовність дій.

Якщо ухвалено рішення займатися відкриттям магазину, треба подумати, яку вибрати організаційно-правову форму: товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) чи індивідуальний підприємець (ІП).

ІП реєструється за місцем прописки під своїм прізвищем, установчі документи та статутний капітал не потрібні, кількість учасників 1 особа. Але у разі банкрутства розраховується з кредиторами всіма власними коштами.

ТОВ – це товариство з обмеженою відповідальністю зі статутним капіталом, установчими документами (статут). Число засновників від 1 до 50. У разі банкрутства ризик обмежений сумою статутного капіталу.

Далі Підприємство має пройти реєстрацію, постачання на облік у податковій службі та завести розрахунковий рахунок у банку.

Не забути про вивіску. Вона прирівнюється до реклами, тому її розміщення потрібно дозвіл, навіщо треба підготувати багато документів.

Відкриття магазину необхідно погодити з пожежною службою, встановити протипожежну сигналізацію та пройти навчання з пожежної безпеки.

Не варто забувати і про реєстрацію касових апаратів.

Вибираючи приміщення для роздрібної торгівлі необхідно прикинути, скільки людей його відвідуватиме, чи зручно під'їхати транспорту, чи дозволить планування приміщення зручно розмістити торговий зал, адміністративне приміщення та склад, чи є комунальні послуги. Вдало обране місце дозволить вести успішний бізнес.

Підготувавши приміщення, потрібно замовляти торгове обладнання, яке в Україні купують у компанії Expomobile, яка працює на ринку понад 10 років і має власне виробництво, студію дизайну та службу доставки та складання обладнання для об'єктів торгівлі. Магазин повинен сподобатися покупцям, щоб вони постійно робили у ньому покупки.

Підбір персоналу для магазину має залежати від асортименту товару. У магазин, що торгує молодіжним одягом, навряд чи підійде неусміхнений продавець з байдужим виразом обличчя.

Серйозна робота має бути з постачальниками. Дуже впливає на продаж своєчасне постачання і щоб якість товару відповідала ціні.

Готуючи відкриття магазину, необхідно заздалегідь продумати оформлення, зробити його святковим днем ​​із повітряними кулями на вході, частуванням та виступом артистів. Нехай популярність магазину почнеться з першого дня!

Підготував: Олександр Бєлов