11-06-2012

Аналітики ринку комерційної нерухомості спрогнозували результат чемпіонату Європи з футболу

ЄВРО 2012

Фахівці зіставили індекси ринку нерухомості в різних країнах з успішністю збірних команд та зробили несподіваний висновок.

Португалія, яка у світовому рейтингу ФІФА зараз посідає 5-те місце, може виграти майбутній чемпіонат Європи з футболу. Такого висновку дійшли аналітики компанії Jones Lang LaSalle.

За їхніми словами, динаміка показників ринку комерційної нерухомості допомагає передбачити результати футбольних матчів на Євро-2012

Незважаючи на те, що Португалія знаходиться в групі B, так званій "групі смерті", разом із Німеччиною, Нідерландами та Данією, аналіз показників європейського ринку нерухомості під час проведення попередніх змагань показує, що країна має високі шанси на Євро-2012.

Найімовірнішим суперником Португалії у фіналі чемпіонату є Хорватія, вважають аналітики.

Говорячи про вихід Португалії із групи В, експерти виходили з того, що на останніх чемпіонатах Європи країни з найвищим рівнем вакантних площ в офісних будівлях очолювали свої групи. На основі цієї тенденції, а також враховуючи динамічний розвиток нових девелоперських проектів та невисокі обсяги угод з оренди, Португалія та Нідерланди, мабуть, здобудуть тріумф над Данією та Німеччиною. "Рівень вакантних площ у претендентів на вихід із групи становить 12% та 17% відповідно, а в Данії та Німеччині - 10% та 8%", - зазначили в компанії.

Аналітики роблять висновок, що Україна не вийде з групи, ґрунтуючись на тому, що країни з більш слабкими показниками прибутковості торгової нерухомості добре грали на полі. "Позитивне споживче середовище у Швеції дозволяє припустити, що країна може поступитися у змаганні Англії та Франції, де, за прогнозами, доходи в секторі роздрібної торгівлі будуть нижчими. Україна теж зазнає поразки від цих збірних", - кажуть у Jones Lang LaSalle.

Високі шанси дійти півфіналу у збірної Росії. Обидва фаворити чемпіонату — Іспанія та Німеччина — швидше за все, не пройдуть далі за груповий етап і будуть вибиті аутсайдерами, вважають у компанії.

Виходячи із підсумків минулих ігор, абсолютний чемпіон визначається за показниками ринку торгової нерухомості. Проте цього разу тріумфатором буде країна з найбільш жвавим ринком стріт-рітейлу та високими ставками оренди у преміум-сегменті, упевнені аналітики.

"Спираючись на це спостереження, можна сказати, що фінальний матч буде досить тяжким, оскільки орендні ставки у преміальних приміщеннях стріт-рітейла на головних вулицях у Хорватії та Португалії становлять 1020 євро та 1080 євро за кв. м на рік відповідно. З цією невеликою перевагою Португалія вирве перемогу в гострій та нелегкій боротьбі та покращить своє досягнення 2004 року, коли вона стала срібною призеркою чемпіонату Європи”, — додають у компанії.

Джерело ЛIГАБiзнесIнформ.