21-05-2012

Рекомендації щодо підбору приміщення під офіс

рекомендації

Вибір приміщення під офіс - дуже відповідальна справа. Часто з вибором місця для офісу залежить кількість клієнтів, що відвідують його, окупність офісу, за умови купівлі приміщення в кредит, а також можливість майбутнього розширення діяльності.

Розглянемо перше запитання у кого краще купити офіс або зняти їх у найм. Оптимальним варіантом для оренди приміщення є родичі або знайомі. Якоюсь мірою стосунки з ними вести простіше та надійніше. На обман не натрапиш. В іншому випадку можна звернутися до ЗМІ, давши оголошення.

Дуже важливим є продумування місця, де буде розташований офіс. Що впливає на його розташування? Ціль, заради якої він створюється. Наприклад, якщо ви займаєтеся продажем квітів, околиця міста навряд чи вам підійде, незважаючи на те, що ціни там, на оренду дешевші, ніж у центральній частині міста чи не далеко від центру. Те ж саме і при створенні салону краси, хоча він може мати деяку віддаленість за умови, що до нього буде легко доїхати на міському транспорті.

Якщо під час пошуку приміщення використовуються рекламні оголошення, тоді необхідно в них вказувати такі подробиці, які убезпечать вас від зайвих дзвінків. Можна навіть домовитись про регулярність такого оголошення на певний термін.

Знайшовши відповідне місце, потрібно з орендодавцем до підписання договору обговорити всі можливі нюанси справи та оптимальним буде їхнє відображення в документі договору. Тоді можна уникнути різних непорозумінь, викликаних нерозумінням того чи іншого питання.

Залежно від того, яким правом володіння приміщення має орендодавець, такий договір і потрібно укласти. Коли він є прямим власником та встановлюється невеликий термін оренди, краще скористатися прямим договором. У разі тривалого співробітництва оформляти відносини необхідно через муніципальні служби. Коли ж він сам орендує приміщення, договір буде підписано як суборенду.

На місце, яке вибирається під офіс, впливає і те, які сусідні організації розташовані поруч, а також їхня слава у відвідувачів.

Жоден офіс не обходиться без нової обстановки, яка, з одного боку, створює імідж самої компанії, а з іншого – атмосферу роботи для персоналу чи клієнтів. Тому варто подумати над можливим ремонтом, новими меблями і звичайно рослинами як усередині приміщення, так і зовні. Для цього можна скористатися послугами дизайнерів.

Автор: Олександр Бєлов