Як відкрити кав'ярню: що вам дійсно потрібно знати
Навіть з усією своєю чарівністю та привабливістю бізнесу такий проект, як відкриття кав'ярні, потрібно планувати задовго до його запуску.
У ньому оцінюється прогноз та приймаються рішення на основі ринкового дослідження, розробленого в конкретному бізнес-секторі та цільовій аудиторії.
І якщо у вас відсутній бізнес-план кав'ярні, то будьте готові до імпровізації, що може виявитися більш дорогим та менш ефективним варіантом для підприємця.
Ідеальне місце для кав'ярні
У деяких містах кав'ярні зустрічаються буквально на кожному розі, особливо якщо вони належать великим мережам або франшизам. Але ви намагайтеся не відкриватися близько з відомими або мережевими закладами харчування.
Найвигідніші місця для розташування:
- великі торгові центри;
- поряд із університетами;
- місця із високою концентрацією людей, поблизу жвавих доріг;
- активні зони руху туристів;
- аеропорти та великі медичні центри.
Приміщення для запуску кав'ярні
Розмір зали залежатиме від бюджету та бізнес-плану. Є кафе express, в яких немає столів та стільців чи диванів для клієнтів, є тільки один бар та одне сидіння. Але якщо ви хочете відкрити великий заклад з фірмовою атмосферою, приміщення має бути широким та повністю мебльованим.
фактори успіху
- Забезпечити кав'ярню Wi-Fi
Багато людей відвідують у кафе не тільки щоб попити каву, а й щоб розслабитися чи відпочити, почитати щось, тому краще запропонувати повний сервіс. Наприклад, рекомендується встановити та дозволити клієнтам доступ до бездротової мережі.
- Створення дружнього середовища
Клієнти повертаються до закладів більш ніж з однієї причини: смачна їжа, привабливі ціни, комфорт та сервіс. Якщо клієнт почувається невимушено з усім вищевикладеним, він може повернутися і навіть у супроводі ще когось. Хорошими прийомами є використання фонової музики, ароматизація приміщення, прикраса у тематичному стилі, окремі кімнати для куріння, ігрові та ін.
- Різноманітність напоїв
Відкривши кафе, ви маєте надати досить широкий асортимент.
Наприклад:
- кава соло, кава з молоком, кортадо, латте, мокко, кава з молоком, кава без кофеїну, ваніль латте, ірландська кава;
- королівська кава, російська кава, кава мазагран, турецька кава, віденська кава, кава бельмонте;
- капучіно, фраппучино, американська кава, карибська кава, арабська кава, ристретто, кава мокко біла, еспресо, еспресо капучіно, чай латте;
- чай чорний, гарячий шоколад (смачна шоколадна суміш, молоко та ваніль, прикрашена збитими вершками та мокко-пудрою), морозиво тощо.
Автор: Олександр Бєлов