28-08-2018

Як відкрити кав'ярню: що вам дійсно потрібно знати

кав'ярня

Навіть з усією своєю чарівністю та привабливістю бізнесу такий проект, як відкриття кав'ярні, потрібно планувати задовго до його запуску.

У ньому оцінюється прогноз та приймаються рішення на основі ринкового дослідження, розробленого в конкретному бізнес-секторі та цільовій аудиторії.

І якщо у вас відсутній бізнес-план кав'ярні, то будьте готові до імпровізації, що може виявитися більш дорогим та менш ефективним варіантом для підприємця.

Ідеальне місце для кав'ярні

У деяких містах кав'ярні зустрічаються буквально на кожному розі, особливо якщо вони належать великим мережам або франшизам. Але ви намагайтеся не відкриватися близько з відомими або мережевими закладами харчування.

Найвигідніші місця для розташування:

  • великі торгові центри;
  • поряд із університетами;
  • місця із високою концентрацією людей, поблизу жвавих доріг;
  • активні зони руху туристів;
  • аеропорти та великі медичні центри.

Приміщення для запуску кав'ярні

Розмір зали залежатиме від бюджету та бізнес-плану. Є кафе express, в яких немає столів та стільців чи диванів для клієнтів, є тільки один бар та одне сидіння. Але якщо ви хочете відкрити великий заклад з фірмовою атмосферою, приміщення має бути широким та повністю мебльованим.

фактори успіху

  1. Забезпечити кав'ярню Wi-Fi
    Багато людей відвідують у кафе не тільки щоб попити каву, а й щоб розслабитися чи відпочити, почитати щось, тому краще запропонувати повний сервіс. Наприклад, рекомендується встановити та дозволити клієнтам доступ до бездротової мережі.
  2. Створення дружнього середовища
    Клієнти повертаються до закладів більш ніж з однієї причини: смачна їжа, привабливі ціни, комфорт та сервіс. Якщо клієнт почувається невимушено з усім вищевикладеним, він може повернутися і навіть у супроводі ще когось. Хорошими прийомами є використання фонової музики, ароматизація приміщення, прикраса у тематичному стилі, окремі кімнати для куріння, ігрові та ін.
  3. Різноманітність напоїв
    Відкривши кафе, ви маєте надати досить широкий асортимент.

Наприклад:

  • кава соло, кава з молоком, кортадо, латте, мокко, кава з молоком, кава без кофеїну, ваніль латте, ірландська кава;
  • королівська кава, російська кава, кава мазагран, турецька кава, віденська кава, кава бельмонте;
  • капучіно, фраппучино, американська кава, карибська кава, арабська кава, ристретто, кава мокко біла, еспресо, еспресо капучіно, чай латте;
  • чай чорний, гарячий шоколад (смачна шоколадна суміш, молоко та ваніль, прикрашена збитими вершками та мокко-пудрою), морозиво тощо.

Автор: Олександр Бєлов