28-05-2019

"Фуршет" закриває магазини

магазин Фуршет на Ільфа та Петрова

У 2019 році перша в Україні мережа магазинів сімейної купівлі «Фуршет» закриє 11-12 найменш рентабельних торгових точок, а решту модернізує. Про це повідомив співвласник "Фуршет" Ігор Баленко.

За даними GT Partners Ukraine у ​​2018 році рітейлер налічував 66 магазинів, а вже у березні 2019 – 64.

Ігор Баленко:

«Ми закриємо усі магазини, які розташовані далеко від наших логістичних центрів. Витрати на логістику дуже високі і можуть сягати 10% вартості товару. У той самий час націнка деяких продуктах становить 5%. Навіщо возити продукцію за 500-600 км на збиток?».

Мережа магазинів «Фуршет» продовжить розвиватись у Києві, Київській області та на Західній Україні. Після завершення оптимізації мережі рітейлер розпочне модернізацію магазинів. На ремонт кожної торгової точки буде витрачено приблизно 500 тис. доларів, а обсяг інвестицій на модернізацію мережі сягне 27 млн. доларів.

Мережа «Фуршет» в Одесі представлена ​​двома магазинами «Гурман-Фуршет» у провулку Семафорний, 4 та Дніпропетровській дорозі, 125Б. На фото будівля торгового центру на вулиці Ільфа та Петрова, 10/1 у якому довгі роки функціонував один із магазинів мережі.

Нагадаємо, раніше компанія CBRE опублікувала огляд ринку торгівельної нерухомості України згідно з яким у регіонах переважає продовольчий ритейл.

За матеріалами Retailers