27-11-2014

Чи можна придбати дешевий будинок?

будинок в Одесі

Усі мріють про свій будинок на березі озера і останнім часом у багатьох ця мрія здійснюється. Звичайно, всі шукають вигідні та не надто дорогі пропозиції. Але чи можна купити хороший будинок за середньою ціною? Насправді на це впливає багато факторів, починаючи від віддаленості від великого мегаполісу і закінчуючи роком року.

Так ви можете займатися всіма нюансами самі, і таким чином заощадите до 5% вартості. Справа в тому, що приблизно таку суму вимагають посередники за свої послуги. Тому якщо у вас вже є якийсь досвід, ви знаєтеся на юридичних питаннях, то ви самі зможете провести таку угоду. В іншому випадку зверніться до агентства, тільки до того, яке вже встигло себе зарекомендувати. Можливо, ваші друзі зможуть вам щось порадити або переглянути пропозиції в інтернеті. Наприклад, розглядаючи оголошення про продаж будинків на OLX, ви обов'язково знайдете недорогий варіант у потрібному місті чи селищі України.

Якщо ви хочете заощадити, то купувати краще восени приблизно в жовтні-листопаді. Дуже дешевий варіант, це будиночок подалі від міста, в малонаселеній місцевості. Особливо цей варіант хороший для людей похилого віку, які хочуть спокою та тиші.

Щоб купити будинок позапланової забудови, необхідно взяти розписку у господаря і нотаріальну довіреність. Так у вас з'явиться гарантія, що у вас з будинком не буде проблем або ж господар у всьому розбереться. Найголовніше оформити будинок, інакше це так і залишиться позаплановою забудовою.

За нерухомість з обтяженням, тобто якщо є мешканці, що не виписалися, в будинку або житло знаходиться в заставі, необхідно вносити невелику суму грошей. Однак такі угоди досить ризиковані і надалі вони можуть бути анульовані. Недобудовані будинки також продаються за досить низькою ціною, тому що в них потрібно вкладати ще чимало коштів.

Також дешеве житло можна придбати не в надто хорошому районі, де неблагополучні сусіди живуть за стіною, або десь на околиці чи передмісті. Але пам'ятайте, що навіть якщо будинок буде старим, а район хорошим, то купити його дешево у вас не вийде. Трапляються випадки, коли власникам потрібно терміново виїхати, і тому вони швидко розпродують своє майно. Як бачите, купити будинок дешево можна, найголовніше не поспішати і ретельно розглядати всі варіанти. Добре все обдумайте, подивіться місцевість, познайомтеся з сусідами і дізнайтесь у них історію житла, чи добрі господарі, чи не виникне у вас проблем надалі.

Автор: Олександр Бєлов