08-02-2021

Що означає кишеньковий продаж нерухомості

рієлтори

Що відрізняє кишенькове оголошення від звичайного оголошення нерухомості? У типовому лістингу продавець наймає лістингового агента для офіційного просування та внесення своєї нерухомості до бази даних ринкового майданчика. Ця база даних охоплює широке коло покупців і дозволяє громадськості дізнатися, що об'єкт офіційно виставлений на продаж.

Однак у випадку з кишеньковим списком продавець не розміщуватиме свою пропозицію на загальному ринковому майданчику або деінде в інтернеті. Натомість власник повідомляє свого агента з продажу, Що він хоче продати нерухомість, але не хоче розміщувати його публічно. У свою чергу, агент з лістингу буде ділитися інформацією про об'єкт нерухомості, що продається тільки з обраними агентами, які представляють кваліфікованих покупців, і/або він поділиться інформацією з потенційними покупцями безпосередньо.

Чому продавці віддають перевагу кишеньковому продажу нерухомості

Є багато причин, через які продавці віддають перевагу кишеньковому лістингу типовому публічному розміщенню на загальному ринковому майданчику. Причини можуть містити:

  1. Продавець поки що думає про продаж нерухомості (але ще не прийняв остаточного рішення).
    Якщо власник розмірковує про продаж, але не зовсім готовий взяти на себе зобов'язання виставити об'єкт на відкритий ринок, він, ймовірно, віддасть перевагу кишеньковому лістингу. Іншими словами, власник повідомить свого ріелтора, що відкритий для ідеї продажу, якщо з'явиться відповідний покупець.
  2. Продавцю потрібна певна ціна.
    Якщо власник не бажає обговорювати ціну і не збирається переїжджати, він може віддати перевагу кишеньковому лістингу типовому лістингу. Це дозволить йому протестувати ринок, щоб побачити, що покупці справді готові платити. У цьому випадку ріелтор продавця шукатиме і перевірятиме лише тих покупців, які мають фінансові ресурси для купівлі нерухомості.
  3. Продавець цінує свою конфіденційність.
    Від розміщення фотографій вашої нерухомості до щоденних візитів до вас незнайомців - жити в будинку на продаж ніколи не буває весело. Той, хто цінує свою конфіденційність, може віддати перевагу кишеньковому лістингу просто тому, що не бажає бачити орди незнайомців у своєму будинку.

Пошук відповідного рієлтора для кишенькової купівлі-продажу

Незалежно від того, чи є ви покупцем, який хоче дізнатися про найближчий кишеньковий продаж об'єктів нерухомості, чи продавцем, який хоче знайти покупця за межами досяжності, одне можна сказати напевно: вам знадобиться першокласний рієлтор виконання цієї роботи. Ось кілька порад щодо пошуку агента, який допоможе вам з кишеньковою купівлею-продажем:

  1. Запитайте поради у друзів, родини та сусідів у вашому місті.
  2. Вивчіть рієлтора, перш ніж приступити разом з ним до роботи. Переконайтеся, що ця людина пов'язана та залучена до вашої спільноти. Перевірте його минулі/справжні заслуги та історію продажу, щоб отримати уявлення про його досвід та кваліфікацію.
  3. Проведіть співбесіду з ріелтором, перш ніж наймати її як лістингового агента або агента покупця. Якщо ви покупець, настійно рекомендується безпосередньо запитати його, чи знає він про якісь об'єкти нерухомості з кишенькових списків, які збираються виставити на продаж у вибраному вами районі. Якщо ви продавець, запитайте рієлтора про його зв'язки з іншими агентами та потенційними покупцями, які відповідають вашим вимогам.

Раніше ми розповіли про трьох прийомах досягнення найкращої ціни на нерухомість.

Автор: Олександр Бєлов