25-10-2017

Правила успішного продажу нерухомості

будильник та монети

Сьогодні нерухомість на ринку продажу суттєво падає в ціні, при цьому стрімко збільшується кількість пропозицій. Агресивно налаштовані покупці повністю знищують всі можливі очікування песимістично налаштованих продавців з реалізації нерухомості. Обґрунтуємо деякі аргументи, які сприяють активності продажів за реальними цінами.

  1. Користуйтеся послугами агентства нерухомості з ідеальною репутацією: саме вони допоможуть прискорити процес продажу на ринку, оскільки рекламні канали та різні ноу-хау даного агентства напрацьовані та перевірені певним періодом часу.
  2. Ріелтор компанії зобов'язаний надати вам детальний договір з чітко вираженими обов'язками та правами обох сторін, ціна за надані послуги, використання реклами.
  3. Ціна продажу визначається спільно з рієлтором. Нині у великих агентствах використовують визначення ціни статистику попередніх угод, скоєних у заданому регіоні до кількості пропозицій. Наприклад, якщо в місті N укладають за місяць приблизно 50 угод, то відповідно кількість пропозицій наближається до семиста одиниць, тоді купівля нерухомості може обійтися за досить високою ціною.
  4. Запас для торгів не доцільно включати до ціни. Якщо покупця не знайдено протягом певного періоду часу, то можна припустити, що ви його вже не знайдете. У такому разі ціну на продаж треба суттєво знизити, і тоді вона матиме явну відмінність від інших.
  5. Не варто засмучуватися через невигідну пропозицію покупця. Запропонуйте йому свої умови.
  6. Зберігайте гнучкість у відношенні до нових пропозицій: якщо після кількох місяців очікування намічається покупець, що пропонує розстрочку, не варто відразу відмовлятися. Така пропозиція несе у собі певну вигоду для вас. У такому разі важливо не переоформлювати всі документи до внесення останнього грошового внеску.
  7. Розглядайте разом із ріелтором всі можливі варіанти щомісяця, оскільки ринок продажів постійно змінюється.
  8. Ріелтор зобов'язаний вам пропонувати не тільки продаж, але, як варіант, обмін нерухомості.
  9. Продаж нерухомості передбачає укладання письмових угод та завірені нотаріусом в обов'язковому порядку.
  10. І головне – без паніки! У процесі пошуку покупця паніка не зіграє на руку.

Автор: Олександр Бєлов