20-07-2015

Як продати нерухомість: поради досвідченого

поради бувалого

Напевно, немає у світі жодної людини, яка хоча б один раз у житті не стикалася з цим питанням. Здавалося б, все зрозуміло як божий день: чи потрібно продати квартиру чи будинок? Немає нічого простішого! Упорядкував, дав оголошення і продав. Але, на превеликий жаль, на практиці все набагато складніше. Ті люди, які в силу своєї професії або роду діяльності, далекі від юриспруденції та питань нерухомості, часто роблять помилки, аж до втрати самої нерухомості.

Давайте, розглянемо, найпоширеніші з них

  1. Поширеною помилкою вважається думка, що головне це досвідчений агент з добре напрацьованою клієнтською базою. Чи так це? Як не дивно, скоріше ні, ніж так. Насамперед необхідно навести довідки про ріелторську контору, в якій він працює, чим ширший спектр її послуг, чим більше грамот і нагород, чим вища її репутація, тим більше у вас шансів вигідно продати свою нерухомість, а головне – безпечно. Прикладом такої компанії може служити агентство нерухомості «Ріо-Люкс» з п'ятнадцятирічним досвідом на ринку. З його пропозиціями щодо продажу квартир можна ознайомитись на сайті.
  2. Ще одна не менша велика помилка, яка зустрічається в основному у тих, хто хоче швидше продати, це так звана заочна оцінка. У жодному разі не можна вдаватися до таких заходів. Досвідчений ріелтор не оцінюватиме нерухомість «по телефону», а завжди прийде сам. Вся справа в тому, що навіть однакові квартири, в тому самому будинку і під'їзді, можуть дуже відрізнятися своєю вартістю.
  3. Багато продавців вважають, що найрезультативніше буде вдатися до допомоги не одного, а кількох агентств. Але, як показує практика, це далеко не так. Нерухомість у таких випадках продаватиметься набагато довше, оскільки буде дуже багато «холостих патронів». Будуть суцільні перегляди, і, зрештою, ваша продажна нерухомість перетвориться на справжнісінький прохідний двір, природно, впавши в ціні. Чи вам це потрібно? Чи не краще звернутися в одне, але перевірене та має бездоганну репутацію?
  4. Не можна не згадати момент, який мало знайомий багатьом новоявленим продавцям. Це з'ясування історії квартири чи приватного будинку. Нерухомість із хорошою та перевіреною репутацією коштує набагато дорожче, і покупець охоче за це платить.
  5. А тепер найголовніше. Вважається, що декларація про власність оформляє нотаріус. Звичайно, ні! Якщо ви його спитаєте, він сам вам про це скаже. Нотаріус лише засвідчує факт угоди. А оформляти право на власність він просто не має повноважень. Цим займається Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Знаючи хоча б ці нескладні правила, ви з успіхом та вигодою зможете продати свою нерухомість.

Автор: Олександр Бєлов