03-07-2020

Досягнення кращої ціни на нерухомість: три прийоми на всі випадки

три ключа

При купівлі та під час продажу нерухомості використовуються різні прийоми та методи. Продаючи, потрібно підвищувати ціну та розхвалювати об'єкт, всіляко підвищуючи його вартість та привабливість. При покупці, навпаки, створювати всі можливі бар'єри на шляху зростання ціни, знаходити вади та неприємні сторони, за які ще сам продавець має доплатити.

Тим не менш, є низка загальних принципів, яких повинні однаково дотримуватися і покупці, і продавці для того, щоб отримати якнайбільше від своєї операції з нерухомістю.

Перший прийом

Створення цінності ставленням. Коли житло так чи інакше підвищує свою цінність в очах протилежної сторони. Наприклад, покупець може довести, що дане житло насправді потрібне тільки йому, і тільки через те, що він хоче саме це місце, зону, будинок – і продавець взагалі не матиме шансу продати, якщо він не продасть саме йому. Підвищення значущості об'єкта собі робить цей об'єкт вигіднішим, але не обов'язково для протилежного боку угоди. Продавець, наприклад, підвищує вартість житла ремонтом, рекламою вдалого місця розташування будинку, добрих сусідів, історичною цінністю даного парадного, тим, що в цьому місці розвиватиметься міська інфраструктура в найближчі десять років і т.д.

Другий прийом

Також у будь-якому разі найкращу ціну отримає той, хто вибудовує послідовну стратегію продажу. Тобто він має продумати всі свої кроки та свої слова, які мають бути сказані для того, щоб виграти битву за ціну. Частково розпис сценарію переговорів нагадує підготовку театральної п'єси – потрібна гра, потрібен контроль над своїми емоціями та реальні дані, які допоможуть (статистика, дані про забудову тощо). Фактологія має колосальне значення, і якщо продавець називає цифри і спирається на точні дані про будинок і житло, у нього колосальні можливості для продажу і впливу на покупця.

Третій прийом

Кращий спосіб продати і купити нерухомість - це знайти того єдиного, кому вона найбільше потрібна або знайти єдину нерухомість, яка оптимально підходить під всі вимоги. У такому разі майже завжди вдається дійти вигідних домовленостей і отримати саме те, що найбільше хочеться. Цей спосіб також пов'язаний зі стратегією та продумуванням своїх потреб та планів – саме вони дають найбільше. Але при виборі об'єкта людина керується вже строгим аналізом, тому їй частіше щастить.

Нагадаємо, середня ціна об'єктів комерційної нерухомості в Одесі в порівнянні з березнем 2020 року зросла на 3,94% і склала 942 $, а середня ціна квадратного метра знизилася на 625,00% до 7,07 $.

Автор: Олександр Бєлов