15-08-2011

Ризики під час продажу нерухомості

хмарочоси у хмарах

Як убезпечити себе під час розрахунку за об'єкт нерухомості? Як не отримати "ляльку"?

Продавець завжди має ризик продати нерухомість і не отримати грошей, але у покупця ризиків ще більше. Тому сформувався такий порядок передачі грошей. Гроші покупець передає до банку. Продавець їх отримує одразу після того, як угода завершиться.

Іноді за згодою між сторонами виплата здійснюється частинами:

  • після нотаріального оформлення;
  • після зняття з обліку;
  • після постановки на реєстраційний облік у іншому місці.

Банки пропонують щодо взаєморозрахунків індивідуальне чи відповідальне сейфове зберігання, оренду залу щодо розрахунків. Послуги банку, звичайно, не безкоштовні, але в банку перевіряється справжність купюр на спеціальному устаткуванні, гроші перераховуються. Розрахунки через банк допоможуть захистити вас від неприємностей при продажу нерухомості.

Покупець гроші привозить до банку. Банк здійснює перевірку справжності банкнот. Між банком та покупцем укладається договір на відповідальне зберігання у сейфі. Договір укладається так, щоб сума, прийнята банком на зберігання, могла бути отримана лише продавцем. Це має бути для нього гарантією того, що він отримає гроші. Між продавцем та покупцем підписується договір позики. Особливою умовою визначається вступ покупцем у юридично законне право на нерухомість, що купується, і зняття з реєстраційного обліку продавцем і членами його сім'ї. Якщо умова виконана, продавець за цим укладеним договором найму не повертає гроші. Виконання умови підтверджує акт приймання-передачі.

Відразу всю суму з банку не вивозите. Зачекайте на наступний день. Орендуйте в тому ж банку індивідуальний сейф і вивозіть гроші частинами. Не сподівайтеся на допомогу пари найкращих друзів для захисту, не спокушайте долю. Візьміть краще в інший день пару товаришів по службі. Пам'ятайте, буде безпечніше, якщо про перевезення готівки знатиме менше людей.

Автор: Олександр Бєлов