27-10-2016

Оренда житла через агентство нерухомості

житло

У цій статті розбирається, як правильно поводитися, якщо ви вирішили зняти житло за допомогою агентства нерухомості і як не потрапити до рук шахраїв. Своїми порадами поділилися рієлтори корпорації нерухомості «ІАВІС» (веб-сайт http://iavis.com/), яка займається будівництвом таунхаусів, продажем та орендою нерухомості у Київській області.

Зняти квартиру через перевірене агентство нерухомості – це найбезпечніший та найзручніший спосіб оренди, оскільки воно безпосередньо контактує з власниками квартир, перевіряє всі необхідні документи, допомагає при оформленні договору оренди та несе відповідальність за свою діяльність. Як правило, ціна за послуги ріелтора знаходиться на рівні орендної плати за половину місяця квартири, що орендується. Значні відхилення від стандартної ціни послуг ріелтора повинні насторожити.

Якщо ви вирішили орендувати квартиру або будинок за допомогою агентства нерухомості обов'язково вимагайте скласти договір на надання послуг, в якому має бути прописано, що за послуги надаються, яким способом відбувається оплата, правила розірвання договору та як буде здійснюватись повернення оплати за неякісно надані послуги з оформлення документів та підбору квартири. Працювати необхідно з тим самим представником агентства. Вимагайте дотримання цього правила. Якщо наданий вам агент не справляється зі своїми обов'язками, попросіть його змінити. Якщо ж і другий представник не може або не хоче виконувати свої зобов'язання, рекомендуємо змінити агентство нерухомості.

Схема шахрайських деяких агентств нерухомості полягає у наданні хибних інформаційних послуг. З клієнтом укладається договір, береться передплата. І далі недбайливий ріелтор просто зникне або, надасть вам неіснуючу адресу, або «ліву» адресу, де власники взагалі не збираються здавати квартиру. Можливо, і такий варіант: жодного договору не укладається, орендар вносить передоплату, а ріелтор надає список адрес квартир та телефони власників. Однак усі позиції в цьому списку не є жодною цінністю. Поки орендар переконається в цьому, пройде тривалий час і, махнувши рукою, він починає шукати житло іншим способом. На превеликий жаль, гроші, віддані таким лжерієлторам, уже не повернути.

Уберегтись від шахрайства досить просто. Головне правило – не вносити жодної передоплати, до підписання договору оренди з реальним власником, уважно читати всі пункти договорів та враховувати у них усі нюанси правочину.

Автор: Олександр Бєлов