27-10-2014

Оренда та купівля комерційної нерухомості в Одесі. Що знати? Як правильно вибрати?

АН BFS

Щоб створювати та розвивати бізнес, підприємцям постійно потрібні офіси та торгові площі, склади та виробничі приміщення, заводи та фабрики, землі та бази відпочинку. Пропозицій буває недостатньо. Тому комерційної нерухомості Одеси завжди у ціні.

Досить важко знайти потрібний варіант об'єкта для покупки. Професійним інвесторам вигідно купувати об'єкти, а згодом заробляти на оренді. Тому орендувати набагато простіше. Зволікати з вибором не варто, інакше площа дістанеться більш спритним ділкам. Головне зробити правильний розрахунок, передбачивши можливі ризики та переваги.

Цілі допомагають знаходити можливості. Наприклад, орендувати невеликий офіс (метрів п'ятдесят) на Польському узвозі цілком припустимо, якщо компанія молода чи не планує надовго розташовуватись у цьому районі. Купівля такого офісу коштуватиме приблизно вісімдесят тисяч доларів, а оренда — шістсот на місяць. Заводи та підприємства можна лише купувати, причому цілим лотом, оскільки не можна подрібнювати єдине виробництво. У гостинній Одесі можна купити невеликий ресторан у Приморському районі, так і вкластися.