27-06-2014

4 найпоширеніші квартирні афери

жінка роздумує

Нині часто у великих містах відбуваються квартирні афери. Адвокати з досвідом, які консультують і вирішують цивільні справи, можуть навести багато прикладів про такі афери, оскільки до них часто звертаються з такими проблемами. Аферистом може виявитися будь-хто. Це може бути зовсім незнайома вам людина або, навпаки, близький родич. Тому навчитеся визначати квартирних аферистів та їх способи обману, або ви потрапите колись у такий капкан.

Квартирні афери

Дуже часто в психлікарні або в будинку для людей похилого віку виявляються звичайні люди. Але туди можна потрапити лише за добровільною згодою. Аферисти пропонують вам з'їздити безкоштовно або за маленькі гроші в пансіонат, але потрібно підписати лише путівку. Насправді це путівка до психлікарні, а тепер належить іншому.

В наш час для людини найдорожчою покупкою є покупка будинку. Цим користуються аферисти. Дуже часто аферисти підробляють всі права на квартиру та паспорти та продають квартиру іноді по кілька разів. За допомогою сучасної техніки вони здатні підробити будь-який документ і можуть зробити другі ключі від квартири, що продається. Коли справжнього власника власності немає, аферисти показують її жертвам. Ті погоджуються та купують чужу нерухомість, а потім оголошується здивований справжній господар, коли ловити афериста пізно.

Трапляються часті випадки, коли справжній власник квартири продає сумлінному покупцю квартиру Через деякий час раптом у цю квартиру заявляється карний злочинець, який вийшов із в'язниці, і заявляє, що він прописаний у цій квартирі і не давав згоди на її продаж. За такої афери він використовує підроблену виписку з додому виписки.

Також популярне шахрайство з авансами. Жертві пропонують купити хорошу квартиру за знижену ціну. Усі договори підписують, і аферист із несправжньої фірми бере аванс. Через деякий час аферист зникає, жертва не може отримати квартиру та повернути гроші.

Зазвичай аферисти шукають жертв, які не мають близьких родичів. Часто жертвами стають люди, які страждають на алкоголізм і наркоманію, і самотні пенсіонери. Аферисти заслуговують на їхню довіру і потім обманним шляхом забирають у них квартири чи гроші. А головною помилкою жертв є їхня неуважність і те, що вони не читають документ, що підписується, і нехтують допомогою нотаріусів та юристів.

Підготував: Олександр Бєлов