03-10-2013

Як придбати квартиру в новобудові без ризику?

ключі від квартири

Переглянувши варіанти перспективи придбання житла, найчастіше люди схильні до вибору квартири в будинку, що ще будується або в нещодавно зведеному. Однак у процесі придбання житла в новобудові перед укладенням договору важливо володіти інформацією про компанію-забудовника. Якщо компанія на ринку житла має великий авторитет, то покупець знижує ризик вкладення коштів у нерухомість практично до нуля.

Звідки отримати інформацію про надійність забудовника

Така важлива інформація навряд чи виявиться настільки доступною. Можна звичайно взяти спеціалізований журнал або газету, виписати з них оголошення, що привернули увагу. Але ця інформація не може вважатися достовірною. У такому разі, розумніше поцікавитися тематичними сайтами нерухомості, щоб отримувати інформацію з першоджерела — колишніх клієнтів будівельних компаній. Звичайно, стовідсоткової гарантії правдивості віртуальних співрозмовників дати ніхто не може. Відомі випадки, коли з бажанням залучити потік потенційних замовників деякі компанії направляють на форуми власних співробітників.

Вихід із ситуації можна знайти, звернувшись до людей, які навряд чи колись зможуть підвести: до родичів, друзів, колег чи знайомих. Невипадково на ринку житла Досить популярним є «сарафанне радіо». Єдиний мінус у цьому випадку – непрофесійна допомога. Натомість від такого консультанта без зайвих питань можна отримати будь-які відомості, аж до демонстрації щойно придбаної квартири.

Крім того, важливо визначити, скільки забудовником здано в експлуатацію будівель. Якщо фірмою зведено не менше десяти новобудов, щодо яких у покупців та різних контролюючих служб не виникало жодних нарікань, у такому разі, після придбання житла хвилюватися нема про що. Тривалість роботи компанії на ринку житла також має велике значення: навряд чи на ринку хтось довіриться новачкові. Про репутацію будівельної компанії опосередковано може розповісти її приналежність до того чи іншого професійного об'єднання чи спілки.

З придбанням квартири в новобудові гарантією успіху є надійність компанії. Перед тим, як підписати договір, грамотний клієнт обов'язково звернеться за підтримкою до юриста, який гранично уважно перевірить правочинність супровідних документів. Тільки ретельний підхід та увага до оформлення угоди дозволить скласти документ таким чином, щоб навіть найсерйозніша інстанція не змогла знайти вад.

Автор: Олександр Бєлов