20-04-2012

Зводити ТРЦ у містах із населенням менше 500 тисяч не можна

ТРЦ в Україні

На думку експертів, добротні проекти щодо будівництва ТРЦ плануватимуться лише у великих містах та регіонах. Таким чином, у населених пунктах з чисельністю 250 тис. осіб торговельно-розважальні центри середнього формату не реалізовуватимуться.

Наталія Стельмах, співробітник компанії DTZ, яка займається діяльністю в галузі інвестицій та здійсненням операцій із земельними відрізками, зазначає, що у місто з населенням менше 500 тис. осіб зводити ТРЦ небезпечно та ризиковано.

Експерти також зазначають, що такі міста, як Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Одеса та Харків найбільш привабливі для інвесторів та досвідчених девелоперів, які займаються проектами комерційної нерухомості.

Пропозиція ліквідних торгових об'єктів у перерахованих містах відрізняється, а це означає, що при виборі певного проекту необхідно досконально проаналізувати конкурентні пропозиції та локальний ринок.

Наталія Стельмах також заявила, що такі банківські установи, як ЄБРР готові вкладати великі кошти у зведення ТРЦ у різних регіонах, але, на жаль, банки пред'являють до девелоперів для отримання такої фінансової підтримки дуже високі вимоги, а це у свою чергу робить отримання грошових коштів. коштів майже неможливим.

Джерело Building ua.