27-08-2021

Дизайн інтер'єру спальні – на що слід звернути увагу насамперед

дизайн спальні

В якій частині квартири розташувати спальню? Певного стандарту, зрозуміло, не може бути. Відповідь це питання знаходять, з конкретних умов.

Найчастіше на спальню відводять окрему кімнату, якщо це дозволяють розмір квартири. Інакше доводиться задовольнятися маленьким ізольованим куточком. Дизайн інтер'єру спальні визначається виходячи зі смакових уподобань господарів квартири та габаритів самої кімнати відповідно.

Головне місце у спальні займає ліжко. Вона може бути як величезною, так і трохи меншою, але головне, щоб це місце для відпочинку було зручним. Бажаною є наявність у цій кімнаті шафи, тумбочок, туалетного столика. Особливу увагу слід приділити освітленню.

Не варто забувати про такі важливі частини декору, як вид стін та підлоги, також слід не забувати про дрібні предмети інтер'єру. Але насамперед, важливе місце для сну, оскільки саме воно є важливою складовою всього інтер'єру кімнати.

Вибір ліжок та їх розташування залежить, в першу чергу, від кількості вільного місця та форми самої кімнати. Найчастіше господарі вважають за краще вибирати у спальню тут https://magdek.com.ua/krovati/ ліжко недорого з нічними столиками, що примикають до неї з обох боків. Такому місцю для сну відводиться центральне становище у спальні. Однак у вузькій та довгастій спальні складно вмістити таким чином двоспальне ліжко, оскільки кімната виявиться захаращеною. У такому випадку ліжка ставлять «Г»-образно, під кутом 90 градусів, або вздовж стіни одна за одною, звільняючи таким чином достатньо площі. Ліжка, розташовані саме таким чином, відповідатимуть естетичним та гігієнічним вимогам.

Сучасний динамічний стиль життя вимагає саме такий, вільний і не доставляє багато незручностей для догляду інтер'єр.

Ще одним важливим предметом інтер'єру є гардероб. Більшість людей вибирають велику дзеркальну шафу на всю стіну. Така шафа-купе нагадує універсальний контейнер, в якому може зберігатися не тільки білизна, сукні та костюми, а й верхній одяг, а також приналежності туалету. Велика кількість полиць у такій шафі дозволяє зберігати все на своєму місці, акуратно складеному.

У спальні велику роль грає оформлення стін та підлоги. Шпалери з тканини допоможуть зробити вашу кімнату більш затишною та теплою. Підлога найкраще застелити паласом. Такі його властивості, як збереження тепла та звуконепроникність, добре допоможуть у підтримці характеру приміщення.

Також необхідно приділити увагу освітленню. Незважаючи на те, що кімната призначена для сну та відпочинку, світло все одно відіграє важливу роль. У такій кімнаті можливі настільні світильники або нічники, інтер'єр яких добре поєднувався із загальним декором кімнати.

І останній елемент обстановки спальні – це віконні штори. Добре підходять штори на всю стіну із щільної, світлонепроникної тканини. У денний час щільні штори розсуваються з обох боків, а легкі та світлі гардини легко пропускаю денне світло.

Автор: Олександр Бєлов