06-01-2014

Як заощадити на покупці пластикових вікон

як заощадити

Дбайливий господар завжди хоче заощадити на покупці пластикових вікон, при цьому він бажає придбати віконні блоки з високою якістю та хорошими теплоізоляційними характеристиками. Сьогодні ми дамо кілька порад про те, як можна заощадити на покупці вікон для міської квартири чи заміського будинку.

Порада перша – шукайте акції та розпродажі

Великі компанії, що займаються виробництвом вікон та балконних рам, кілька разів на рік проводять спеціальні акції та розпродажі для покупців, на яких можна зробити покупку із солідною знижкою. Насамперед треба шукати подібні пропозиції, скориставшись ними можна заощадити на покупці до 30%, а це солідна сума для економного господаря. Помилково думати, що на розпродажах пропонують неякісний товар, адже це не більше ніж спроба виробника розвантажити складські приміщення. І тут компанія заробляє й не так доданої вартості, скільки збільшенні торгового обороту.

Звичайно, перевірити виробника перед покупкою зайвим не буде, і для цього достатньо почитати відгуки щодо його роботи від покупців. Крім цього, не завадить поглянути на сайт компанії, на якому має знайти місце широкий асортимент продукції та гарантійні зобов'язання. Не забувайте, що компанія-виробник повинна надавати гарантію не тільки на віконні блоки, але і якість їх монтажу. Так, сьогодні замовити вікна можна в компанії "Хатка", яка добре відома на ринку і відповідає всім перерахованим вище вимогам покупця.

Порада друга – правильно вибирайте конфігурацію пластикового вікна

Як відомо, пластикові вікна складаються з профілю ПВХ та склопакета, при цьому кількість камер профільної системи та блоку скління може відрізнятися. Якщо ви хочете додатково заощадити, потрібно замовляти вікна з різною конфігурацією для різних приміщень будинку. Так, для кімнат з підвищеними вимогами до умов проживання треба замовляти пластикові вікна з 4-6 камерами профільної системи та склопакетом із двома або трьома камерами. Така конфігурація підійде для дитячої кімнати та спальні, тобто для тих кімнат, де планується нічний відпочинок та більшу частину дня грають (навчаться) діти. Однак вікна з такою конфігурацією відносяться до верхнього цінового сегмента, і купувати такі віконні блоки для всіх приміщень не потрібно.

Більшість кімнат у міській квартирі або заміському котеджі не потребують встановлення вікон із максимально високими характеристиками, тому для них можна замовляти віконні блоки економ-класу. Такі конструкції мають 2-3 камери профілю ПВХ та склопакет з однією або двома камерами. Скло в однокамерному склопакеті, як правило, має спеціальне енергозберігаюче напилення, яке дозволяє на 10-15% скоротити втрату теплової енергії. Енергозберігаюче напилення складається з іонів срібла, вони непомітні візуально, не загрожують здоров'ю, але здатні відображати промені теплової енергії, зберігаючи, таким чином, тепло в будинку. Це допомагає знизити навантаження на опалювальну систему взимку та заощадити на оплаті енергоносіїв. Що ж стосується вартості вікон економ-класу, то вони дешевші за віконні блоки з шестикамерним профілем і трикамерним склопакетом на 25-35%.

Порада третя - економія на дешевій фурнітурі оманлива

Запам'ятайте, що економія на покупці дешевої фурнітури оманлива, адже в цьому випадку стулки вікна можуть швидко деформуватися, з'являться протяги і доведеться викликати майстра для ремонту вікна. Дешева фурнітура швидко стає непридатною, а така економія виявиться примарною і призведе тільки до додаткових витрат. Замовляйте для пластикового вікна будь-якої конфігурації якісну фурнітуру виробництва Франції, Австрії або Німеччини. Це продовжить термін служби вікна та дозволить протягом усього терміну експлуатації віконної конструкції підтримувати в будинку комфортні умови для проживання.

Порада четверта – стежте за якістю монтажу вікна

Теплоізоляційні характеристики вікна залежать не тільки від кількості камер профілю та склопакета, але і від того, наскільки правильно виконаний монтаж блоку. Слідкуйте за тим, щоб профіль кріпився щонайменше на два анкерні гвинти праворуч і ліворуч, крім цього попросіть майстра по периметру вікна з боку кімнати додатково закріпити смужку утеплювача. Це запобігатиме промерзанню укосів при сильних морозах, збереже тепло в будинку та дозволить більш економно витрачати енергоносії, вартість яких постійно зростає.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам заощадити на покупці пластикового вікна та створять усі умови для економії у процесі проживання.

За матеріалами: http://hatka.org/