26-03-2014

Інвестори готові інвестувати в офісну нерухомість Європи

Комерційна нерухомість Європи

За даними дослідження CBRE близько 40% інвесторів вважають офісну нерухомість Європи найкращими активами.

У ньому уточнюється, що такі результати були отримані експертами компанії під час опитування на міжнародній виставці нерухомості MIPIM у Франції понад 300 фахівців у галузі європейської комерційної нерухомості.

«Значна більшість респондентів назвали як найкращі активи офісну нерухомість - 40%, далі йдуть торгові площі - 32% і індустріальна нерухомість - 28%», - йдеться в матеріалах.

Крім того, зазначається у повідомленні, найбільший інтерес серед інвесторів зберігається до ключових ринків європейських країн (Великобританії, Німеччини та Франції), які готові інвестувати 40% опитаних. На другому місці знаходяться ринки країн, що "відновлюються" (Іспанії, Італії, Португалії) – у них готові вкладати кошти 34% фахівців, тоді як регіону Центральної та Східної Європи довіряє 26% респондентів.

У матеріалах уточнюється, що загалом 85% опитаних фахівців заявили про оптимістичний настрій щодо ринку європейської комерційної нерухомості. Крім того, додається у звіті, ступінь впевненості учасників ринку повертається до рівнів, які були зафіксовані у 2007 році до настання світової фінансової кризи.

Зокрема, зазначається в матеріалах, 53% респондентів заявили, що вони налаштовані або "оптимістичніше", або "майже так само", як у 2007 році. При цьому менш позитивно порівняно з 2007 роком у 2014 році налаштовано лише 22% опитаних.

За матеріалами SV Development.