26-01-2016

Як правильно вибрати приміщення для оренди під склад?

оренда складів

Приміщення під склад має мати такі характеристики, як доступність, висота будівлі, його структурні особливості і бажаний розмір площі. В даний час простіше знайти складське приміщення площею до 4 тис. м ².

Основні критерії

Основним критерієм при виборі приміщення для оренди є зона, де буде склад. Це в основному залежить від спеціалізації компанії. Найкраще вибирати ті місця, де зручно працювати працівникам складу або надавати послуги та з такою інфраструктурою, яка дасть доступ до проїжджих доріг, або виїзду за місто.

Більшість розподільчих компаній вважають за краще, щоб їхні складські приміщення знаходилися неподалік міських околиць. Логістичні ж компанії здатні добре працювати і за 50 кілометрів від міських околиць, за наявності поряд сили.

Характеристики приміщення

Іншим важливим критерієм, який треба обов'язково враховувати при виборі приміщення під склад, є висота будівлі. Виробничим компаніям краще брати під склад приміщення заввишки щонайменше сім метрів. Якщо виробництва, яким займається компанія, необхідний постійний контроль рівня температури, то склад повинен бути якомога нижче.

Конструкція будівлі повинна мати хорошу структуру, мати відповідний всім необхідним нормам дах, стіни та ізоляцію, а також міцне покриття для підлоги. Складське приміщення має бути обладнане нормальним штучним освітленням у місці проведення нічних робіт, датчиками диму, гідравлічними рампами, системою пожежогасіння спринклерного типу.

Яку площу найкраще орендувати та навіщо

Для визначення необхідної площі треба обчислити потрібний простір, який вимірюється у виробничих одиницях, які можна розмістити в стелажах або на підлозі. До цієї кількості слід додати площу, яка може знадобитися найближчого року.

Компанії, що орендують великі приміщення, платять менше за оренду. Найчастіше у такій ситуації орендодавець погоджується адаптувати приміщення під потреби орендаря. Глава компанії має вирішити питання необхідності розміщення в зоні складу офісних приміщень. Як правило, під адміністративне приміщення, їдальню, роздягальні та інше відводиться від 5 до 12% від усієї площі, що орендується. Чим більша компанія, тим більше їй потрібно простору для розміщення адміністрації.

Автор: Олександр Бєлов