06-04-2012

Як правильно вибрати квартиру під офіс?

Квартира під офіс

Перш ніж купити будинок під офіс або магазин, одним словом, комерційну нерухомість, потрібно прорахувати всі варіанти та постаратися передбачити можливі перешкоди розвитку бізнесу. Як відомо вигідним місцем для відкриття комерційного центру є центральні та жваві вулиці міста. Однак слід звернути увагу на вартість приміщення або його оренди.

Фахівець з комерційної нерухомості Світлана Попова пояснює, що один квадратний метр приміщення у центрі міста коштує від 1,5 до 2,5 тисяч доларів. У спальних районах ціни на нерухомість набагато нижчі, і становлять близько 1 тисячі доларів. Приміщення, призначене для офісу чи магазину, повинно мати фасадні вікна та вихід, або можливість їх зробити. У комерційне приміщення мають бути великі вікна та сучасні двері, оскільки відвідувачам зручніше входити з вулиці.

Внутрішнє планування приміщення має відповідати сучасним вимогам, бути світлим, просторим, мати високі стелі, щонайменше 3-х метрів, що надає приміщенню солідного вигляду. Вся будівля можна перетворити на комерційну або офісну, якщо поступово викупити всі її приміщення. Таким чином воно стане бізнес-центром, яких у місті налічується велика кількість.

У нових районах міста будинок під офіс чи магазин вигідніше купувати під час забудови. У такому разі покупка обійдеться набагато дешевше, особливо якщо це зробити на стадії закладання фундаменту. Однак і в цьому випадку слід зробити всі розрахунки на успішний бізнес в новому районі: перспектива подальшої забудови району, прокладання доріг і комунікацій, місце розташування стоянок автомобілів. При позитивних відповідях на всі питання - можна вкладати гроші в нерухомість, що зводиться. За невдалого ведення бізнесу, таку будівлю можна успішно продати.

Досвідчені комерсанти успішно заробляють гроші і на старому житловому фонді. Викуповуючи квартиру в центрі міста, проводячи в ній сучасний ремонт під офіс, аптеку або магазин, Вигідно реалізують, заробляючи від 20 до 50%, отримуючи великі суми грошей.

Кожен ріелтор, який працює на ринку нерухомості понад 5 років, має постійних 3-4 клієнти, які заробляють гроші саме таким чином, - продовжила Світлана Попова. – Вони купують приміщення у престижних районах чи будинках у центрі міста, приводять їх у належний вигляд і знову виставляють на продаж. При купівлі приміщення за 150 тис. доларів, вклавши в ремонт 20 тис. доларів, то можна продати за 250 тис. доларів. Здаючи це приміщення в оренду, то можна повернути вкладені кошти за 8-9 років, але ціни на нерухомість, що постійно зростають, дозволять зробити це за більш короткі терміни.

Автор: Олександр Бєлов