26-11-2021

Навіщо підписувати ексклюзивний договір?

підписання договору

Будь-яка нерухомість може бути продана різними способами з різним ступенем успіху. Деякі продавці воліють прямий продаж, інші воліють працювати з кількома агентствами одночасно. Лише небагато продавців довіряють обраному агенту пошук покупця для свого будинку, квартири та ін. Тим часом, це один із найкращих способів швидко та вигідно продати нерухомість. Чому?

У сфері нерухомості ексклюзивний договір вважається найефективнішим, коли йдеться про продаж чи оренду. Існує думка, що подання однієї пропозиції декількома агентствами вигідне для клієнта. Це не зовсім так. Той факт, що оголошення з'являється на кількох сторінках, не означає, що воно викликає більший інтерес у потенційних покупців. У більшості випадків вони з подивом виявляють різні фотографії, описи та ціни на той самий об'єкт.

Підписання «ексклюзиву» дозволяє клієнту уникнути такого інформаційного хаосу. Агент докладає всіх зусиль, щоб представити нерухомість, що продається в найкращому вигляді і забезпечити пропозицію великий маркетинг. Завдяки цьому підготовлене ним оголошення є чітким, розбірливим, достовірним та привабливим для зацікавлених осіб. Це важливо, оскільки не дуже естетичні фотографії нерухомості можуть відбити у потенційного покупця бажання подивитися об'єкт.

І ще більше переваг...

Співпраця з одним надійним агентством нерухомості заощаджує клієнту багато часу. Усі питання, пов'язані із продажем, бере на себе ріелтор. У його завдання входить не лише підготовка пропозиції, а й активний пошук покупців, презентація нерухомості та виконання необхідних формальностей. З іншого боку, клієнт отримує регулярні звіти про роботу агента, які є доказом його прихильності до справи.

Хороші агентства нерухомості використовують різноманітні техніки продажу, що сприяє високій кількості скоєних угод. Найкращі агенції приймають рішення брати комісію лише з продавця. Чому? Покупець виявить більший інтерес до конкретної пропозиції, якщо знатиме, що за роботу брокера з нього не візьмуть додаткову плату. Угода про ексклюзивність лише обмежує клієнтів у можливості довірити продаж іншим агентствам нерухомості. Однак це не впливає на успіх усього проекту. У більшості випадків це дозволяє продати нерухомість у найкоротші терміни.

Раніше ми розповіли про трьох прийомах досягнення найкращої ціни на нерухомість.

Автор: Олександр Бєлов