26-07-2021

Що вибрати однокімнатну квартиру чи євродвушку?

Попит на однокімнатні квартири ось уже протягом кількох років лише збільшується. А нещодавно у них з'явився гідний конкурент – це квартири євродвушки. А чим вони відрізняються один від одного і в чому полягають їхні переваги та недоліки, про це ми зараз і поговоримо.

Характеристики однокімнатних квартир

однокімнатна квартира

Площа

Середня площа однокімнатних квартир складає 40 кв. Із них від 8 до 15 квадратних метрів займає кухня.

Планування

В однокімнатних квартирах усі приміщення: кімната, кухня та санвузол ізольовані один від одного. У новобудовах зустрічаються цікавіші варіанти - квартири з напівкруглими стінами і навіть з еркерами. Виглядають такі квартири дуже цікаво, але при цьому необхідно пам'ятати, що при облаштуванні таких квартир найчастіше виникають труднощі з вибором меблів.

Переваги

  1. Прийнятна вартість, порівняно з багатокімнатними квартирами.
  2. Відмінний варіант для одиноких людей та сімей без дітей.

Недоліки

  1. Маленька площа. Відповідно такі квартири не підходять для великих сімей та сімей з дітьми.
  2. Якщо ви любите часто влаштовувати посиденьки та застілля з друзями, то такі квартири через невелику площу не найвдаліший варіант.

Характеристика євродвух

євродвушка

Площа

Площа євродвухок варіюється від 30 до 50 квадратних метрів. З них від 8 до 12 квадратних метрів займає спальня, а решту - кухня, поєднана з вітальнею і санвузол.

Планування

Ключова особливість євродвушок - це простора кухня, поєднана з вітальнею. Також у кухні-вітальні, як правило, розміщена лоджія, площа якої становить від 4 до 8 квадратних метрів.

Переваги

  1. Простора кухня-вітальня, в якій без проблем поміститься вся необхідна побутова техніка та меблі.
  2. Євродвушки відмінно підходять для сімей з маленькими дітьми, тому що мама може спокійно займатися приготуванням обіду на кухні і заразом доглядати дитину, яка знаходиться у вітальні.
  3. У євродвушках відсутні довгі коридори, які з'їдають багато вільної площі.

Недоліки

  1. При приготуванні їжі запахи поширюються всією квартирою. Але це не суттєвий недолік, тому що позбавитися цієї проблеми допоможе потужна витяжка.
  2. Шум від побутових приладів – м'ясорубки, міксера, блендера буде чути у всій квартирі, особливо у вітальні. Відповідно якщо ви щось готуєте на кухні, а інший член сім'ї працює або дивиться телевізор у вітальні, то відпочити йому навряд чи вдасться.
  3. Спальня дуже маленька. Все, що тут вдасться розмістити, так це ліжко та комод.

А тепер залишається проаналізувати кожен із цих варіантів і зробити для себе найбільш підходящий вибір.

Раніше ми розповіли про переваги та особливості квартир у будинку старого типу.

Автор: Олександр Бєлов