07-12-2020

Квартира в будинку старого типу: особливості та переваги

Одеса двір

Вартість, стан, затребуваність квартир на вторинному фонді вражають своєю різноманітністю. Хтось любить та цінує радянську забудову за особливу атмосферу та розташування в центральних районах міста, хтось категорично обходить стороною, і не звертає уваги навіть на об'єкти з дуже привабливими цінами. Однак майбутньому власнику таки варто розглянути такий варіант для покупки. Про те, якими особливостями та перевагами має квартира у Харкові в будинку старого типу, читайте у нашій статті. А познайомитися з об'єктами ринку можна на сайті topestate.com.ua.

Особливості

До будинків старого типу можна віднести і споруди дореволюційного часу, і хрущовки, і сталінки — всі багатоповерхівки, які зводилися в 20 столітті. Насправді всі вони сильно відрізняються один від одного, і якщо будинок дореволюційної споруди сьогодні можна віднести чи не до житла елітного класу, то хрущовка вважається економ-варіантом, ціна якого зростає тільки через вдале розташування в центрі міста. Головна особливість квартири в будинку старого типу – необхідність ремонту, а в ідеалі повної заміни всіх комунікацій, якщо цього не зробив попередній господар. Справа в тому, що якою б якісною не була споруда та чорновий ремонт, все має свій термін служби. Тому щоб забезпечити безпеку для свого життя, насамперед варто перевірити стан каналізаційних труб та електропроводки.

Друга важлива особливість будинків старого типу – контингент сусідів. Як правило, у таких районах небагато молоді, здебільшого — це люди похилого віку та пенсіонери. Тому з одного боку, покупка квартири в хрущовці ідеальна для сім'ї з маленькими дітьми - сусіди навряд чи влаштують дискотеку, з іншого боку, за бажання зібрати вечірку, зробити це буде проблематично.

Переваги

У чому плюси вкладення в квартиру в будинку старого типу? Звісно, ​​розташування. З центру добродії просто і швидко можна дістатися будь-якої локації як на особистому, так і громадському транспорті — повідомлення тут розвинене відмінно. Чудово розвинена інфраструктура – ​​ще один об'єктивний плюс історичного центру. Тут багато зелених зон, є всі необхідні магазини, лікарні, аптеки, а дитячі садки та школи зазвичай у пішій доступності від житлових будинків.

Якщо бюджет обмежений, а квартира продається з ремонтом, а також мінімальним набором меблів це ще один плюс. Деякий час можна накопичувати на обробку, а поки що пожити в старій обстановці. Це краще, ніж платити за орендоване житло, погодьтеся?

Звичайно, мінуси та плюси — речі суб'єктивні, і що для когось може бути перевага, для іншого стане недоліком. Але якщо скористатися актуальною базою нерухомості агентства ТопЕстейт, то можна знайти ідеальний варіант квартири саме для вашої родини. У добірці лише перевірені об'єкти із прозорою юридичною історією. Тут ви можете купити квартиру в будинку старого типу, і бути впевнені у безпеці угоди. Налаштовуйте фільтри, щоб прискорити пошук, і ми впевнені, що переїзд на власну квартиру відбудеться зовсім скоро.

Підготував: Олександр Бєлов