26-03-2021

Як правильно розташувати сходи в будинку – рада професіоналів

У більшості випадків сходова конструкція розташовується біля однієї з глухих стін, щоб один з її торців можна було закріпити за цю стіну. Розміщення сходової конструкції прямо по центру вітальні актуальне виключно в тих ситуаціях, коли в приміщенні багато вільної площі і конструкція не стане на заваді доступу в ту чи іншу частину. Іноді для такого виду сходів виготовляють спеціальний еркер, який планується безпосередньо під час будівництва житла.

Розміщення сходів на веранді властиве котеджам, у яких взимку ніхто не живе. Подібні сходи, як правило, призначаються для виходу на горище або на другий поверх.

Щоб мінімізувати витрати простору під сходи, слід використовувати конструкцію, яка має віяловий тип. Подібна конструкція відрізняється тим, що займає абсолютний мінімум простору та вільно розташовується в будь-якому місці. Самостійно виготовлення таких сходів, на жаль, виконати досить важко.

сходи в будинку

Найчастіше, такі сходи є комбінацією дерева та металу, що робить кінцеву вартість робіт досить високою. Однак з урахуванням усіх переваг конструкції витрати виглядають цілком зрозумілими. Крім цього, саме така складова конструкція називається фахівцями максимально міцною.

Розташування сходів у житлі здатне забезпечити не тільки зручну експлуатацію, але й організацію стильного інтер'єру у місці розміщення конструкції. Інакше кажучи, сходи на другий поверх, Розташування якої вибрано з помилкою, здатне негативно позначитися на загальному інтер'єрі приміщення. Саме ця причина змушує ставитись до питань розміщення сходів гранично серйозно.

Щоб ідеально розташувати сходи в межах житлового приміщення, можна скористатись досвідченим спеціалістом з дизайну або архітектором. Ці фахівці здатні не тільки відшукати ідеальний варіант розташування, але й створити проект такої конструкції, яка зможе ідеально вписатися в інтер'єрне рішення житла. Як основний мінус такого підходу, звичайно, варто назвати часом дуже високу вартість послуг. Однак за наявності гарного смаку та мінімального комплексу знань, можна самостійно відшукати ідеальне місце для розташування сходів, яке анітрохи не поступатиметься професійним рішенням.

Звичайно, вибираючи правильне розташування сходів у будинку від компанії Gradius, варто орієнтуватися на матеріал, з якого виготовлені верхні перекриття. Далеко не всі матеріали дають можливість без проблем пробити отвір. Насамкінець, відзначимо, що, якщо ви сильно стиснуті у вільній площі, можна встановити сходи гвинтового типу, вибрати ідеальне місце для її розміщення значно легше.

Підготував: Олександр Бєлов