23-10-2019

Дизайн інтер'єру кімнати – з чого розпочати?

інтер'єр кімнати

Дизайн інтер'єру - це не так просто, як здається, якщо ви хочете, щоб все виглядало цілісно і красиво. Для того, щоб досягти потрібного ефекту, доведеться вкласти сили, час і засоби.

Дизайн включає безліч елементів і деталей, але відправними точками є три аспекти: простір, функція (призначення) кімнати і бюджет.

Простір

Зазвичай питання простору визначається розмірами кімнати. І хоча існують певні дизайнерські прийоми, завдяки яким маленька кімната, здається більше, а більша – затишніше, розміри кімнати все одно стануть відправною точкою.

Отже, якщо ви живете у маленькій квартирі, то необхідно стримувати свою любов до сміливих малюнків та яскравих кольорів. Хороша новина є такою, що не треба обмежувати себе у використанні таких елементів повністю. Все ще можна виділити місце для яскравих та живих елементів декорації.

Те саме, якщо кімната велика, то краще не вдаватися до мінімалістського дизайну, навіть якщо він вам дуже подобається.

Призначення

Призначення та функція кімнати, безперечно, впливає на дизайн інтер'єру.

Якщо ви плануєте використовувати житлову кімнату для розваг, вам знадобиться місце для додаткових сидінь і простір, де люди зможуть вільно пересуватися.

Сім'я має планувати кімнату, не забуваючи про дітей. Не тільки атмосфера має бути приємною та затишною, щоб діти могли розслабитися та пограти, а й головне безпечною.

Безпека, особливо в сім'ях, де маленькі діти, є дуже важливим фактором.

  1. Потрібно вибирати меблі, у яких немає гострих кутів,
  2. Встановіть гачки для дверей, до яких не зможуть дістатись діти.
  3. Поставте захист на розетки, щоб малюків не вдарило струмом.
  4. Необхідно усунути всі елементи, які можна впустити або розбити.

Бюджет

Бюджет є, мабуть, основним чинником. Однак невеликий бюджет не обмежить вас у ваших амбіціях щодо дизайну інтер'єру або уяви. Сьогодні на ринку чудовий вибір товарів та матеріалів, які доступні різним людям з різним бюджетом.

Про те як облаштувати сучасний та оригінальний дизайн інтер'єру вітальні дізнайтесь із цієї статті.

Автор: Олександр Бєлов

Читайте також