13-06-2014

Інтер'єр вітальні сучасний та оригінальний!

вітальня

Жити стильно вже давно стало нормою! Сучасності та оригінальності намагаються досягти у всьому: в одязі, оточенні, приладдях побуту, інтер'єрі та меблях. Інтер'єр сучасної вітальні, головної кімнати житлового приміщення, кожен бачить по-своєму, але намагається перевершити себе.

І не дивно, адже вітальня не лише центр уваги всього житлового приміщення, а й головне місце відвідування гостей, друзів та родичів. При влаштуванні дизайну інтер'єру вітальні потрібно враховувати, що він повинен відповідати і всьому житловому приміщенню і звичкам і характеру людей, що проживають у ньому. Класика інтер'єру може бути різною, але сучасний класичний дизайн не такий легкий, як здається спочатку! У чому полягає? Спробуємо розібратися.

Загальне про інтер'єр вітальні

Сучасний дизайн інтер'єру вітальні повинен дотримуватися балансу двох стилів. Тут все має ідеально поєднуватися, у тому числі й меблі. Меблі йде в єднанні зі стінами і можуть бути коричневих, бежевих і світлих відтінків, виконаних з дерева з елементами металу. Сильне враження залишить правильне розташування великих дзеркал, адже вони можуть візуально збільшити вітальню і зробити її світлішою та просторішою.

Оформляючи сучасні вітальні із західним ухилом, зазвичай використовують дорогі та елітні меблі з різьбленими та розписними елементами декору. Та й люстра повинна мати ліпнину на стелі та звисати з неї. І ось ще важливий момент - стіни повинні бути світлих відтінків. Це дозволить відчути простір, відкритість приміщення вітальні та її елегантність. Якщо додати в предмети інтер'єру або в його обробку позолоту, вона відобразить благополуччя, розкіш і стабільність господарів. Чи не бажаєте фарбувати стіни? Тоді використовуйте світлі тони шпалер із класичним, східним або рослинним малюнком.

Камін у сучасному дизайні вітальні

Сучасна вітальня класичного стилю та камін у ній – це як єдине ціле. Але не всі можуть дозволити собі таку перебудову. І чи варто перебудовувати, коли можна придбати сучасний камін і встановити його в приміщенні. Він, буває як газовим, так і вугіллям, що протоплюється, або дровами, цегляним, кам'яним, з художнім куванням та іншими прикрасами, але в сучасному класичному стилі. Зате в будь-якому варіанті створить у вітальні затишок, тепло і додасть негу у відчуття.

Класика меблів у вітальні сучасного стилю

Інтер'єр вітальні сучасного стилю зобов'язує обставити її меблями високої якості, де найкращим варіантом буде виготовлення на замовлення. У цьому може допомогти дизайнер, передбачивши всі особливості вашої вітальні. Передбачається тільки дерев'яні меблі, а вже стильове рішення підкаже, чим її можна доповнити, чи то різьбленням, бронзовими латунними або емалевими накладками. Художнє кування як ніжки, підлокітники та інше теж допустиме. А ось шкіряний диван або куточок у м'яких меблів повинен виділятися на тлі стін і бути трохи темнішим за них.

Ось те, що потрібно знати, облаштовуючи сучасну вітальню. Тут слід дотримуватись заходів, щоб вітальня була ефектною, а не безликим простором.

Автор: Олександр Бєлов