25-03-2020

Як вибрати офіс за його класом?

офіс

Офіси відрізняються за їх місцезнаходженням, благоустроєністю та оздобленням, наявністю зручностей і комунікацій, за площею, поверховістю тощо. Адже існує загальноприйнята класифікація, яка вже включає всі ці фактори.

Наприклад, орендувати офіс класу B обійдеться вам дешевше, ніж А, а й зручностей перші матимуть трохи менше, ніж другі. Усі класи позначаються літерами латинського алфавіту. Що за ними криється?

клас А

Це найкращі офісні приміщення. Тут кабінети знаходяться в сучасних бізнес-центрах, у центральних чи ділових районах міста, мають усі зручності всередині та зовні. Оренда офісу класу А передбачає додаткові послуги: паркування, охорону, рецепцію внизу бізнес-центру, надання телефонного та інтернет-зв'язку тощо.

Клас В

Ці офіси будуть трохи простіші за перші, але ненабагато. Найчастіше до класу В входять приміщення класу А, яким «виповнилося» 8–10 років. Здавалося б, і місце розташування те саме, і паркування поряд є, але оздоблення вже трохи «втомилася», та й спектр послуг, запропонований орендарям спочатку, вже не відповідає сучасним реаліям. Натомість такі офіси на порядок дешевші.

клас С

Загалом це непогані за своїм оснащенням приміщення, але розташовані в незручному місці. Наприклад, оренда офісів за межами міста передбачає саме категорію С, хоча є тут і престижніші варіанти. Найчастіше вони є приміщення, що орендуються у колишніх НДІ, фабрик чи заводів, але, природно, перероблені під офіси.

клас D

У цих офісах мінімум зручностей. Зокрема, це старий ремонт, застарілі комунікації, незручне розташування, невідповідність міжнародним стандартам. Проте ціни на них, відповідно, найдоступніші. Підходять у тих випадках, коли зовнішній вигляд офісу не відштовхне цільову аудиторію, або зовсім не передбачаються зустрічі з клієнтами.

Нагадаємо, у березні 2020 року вартість оренди офісів в Одесі знизилася по відношенню до грудня попереднього року.

Автор: Олександр Бєлов