24-12-2016

Основи заробітку на перепродажі квартир

ЖК Одеські традиції в Одесі

Бізнес та вкладення в нерухомість – справа майже стовідсотково прибуткова. Хтось купує квартири, щоб здавати їх в оренду, але таке придбання окупатиметься неймовірно дорого. Набагато вигідніше купити житло, щоб потім його перепродати. Але робити це потрібно з розумом, інакше отримати прибуток не вдасться.

Один з найбільш високоприбуткових методів придбання квартири з метою перепродажу - це вкладення на «етапі котловану». Отримавши таким чином нерухомість у новобудові за мінімально можливі гроші, після здачі будинку в експлуатацію можна заробити втричі-вчетверо більше.

Але ця інвестиція має і зворотний бік – ризик. Будівництво можуть заморозити або зупинити зовсім, і тоді всі вкладені кошти просто кануть у Лету. До того ж отримати свої гроші одразу навіть за благополучного результату не вийде: будівництво – справа довга, а готову будівлю потрібно ще підключити до всіх комунікацій і пройти безліч перевірок. Тому багато покупців відмовляються від високих прибутків і звертають свій прихильний погляд на ринок вторинної нерухомості.

Але, а якщо ви все-таки зважилися інвестувати в новобудову, то вам не обійтися без послуг спеціаліста з приймання квартир у забудовника. Чому варто замовляти подібну послугу можна дізнатися на сайті та здійснити замовлення онлайн.

На ринку вторинної нерухомості зазвичай діє така схема: люди недорого купують квартиру без ремонту або в не дуже хорошому стані, роблять там косметичний чи капітальний – залежно від того, який прибуток вони хочуть отримати – ремонт, а потім перепродують зі значною націнкою. При цьому найкращий варіант – коли покупець може сам зробити в квартирі ремонт. За відсутності витрат на робочої сили отримана прибуток буде майже чистою, крім витрат за матеріали. А оскільки в деяких випадках достатньо освіжити квартиру, щоб її вартість піднялася на кілька тисяч доларів, це дуже непогане вкладення.

Є кілька нехитрих хитрощів, які допоможуть збільшити прибуток. Наприклад, варто шукати тих людей, які з якихось причин хочуть продати свою нерухомість терміново. Вона і так коштуватиме дешевше, ніж зазвичай, але можна ще й попросити знижку, якщо запропонувати всі гроші, припустимо, готівкою. Такі квартири, звичайно, слід добре перевіряти, щоб не нарватися на шахраїв, але при розумному підході можна довести прибуток до 50% абсолютно без необхідності щось в неї вкладати.

Деякі розпочинають бізнес з перепродажу не з цілих квартир, а з кімнат у комунальних квартирах. Це теж розумно за двох умов: якщо така кімната знаходиться у престижному районі або якщо планується в майбутньому викупити сусідні, зробити ремонт та продати як одну велику квартиру.

Автор: Олександр Бєлов