24-11-2014

Рейтинг вулиць світу з найдорожчою орендою магазинів

Верхня П'ята Авеню

Компанія Cushman & Wakefield опублікувала рейтинг вулиць світу із найвищими ставками оренди магазинів. Протягом року ціни на торгові площі залишалися стабільними або трохи зросли.

Перше місце повернула собі Верхня П'ята Авеню у Нью-Йорку. Ставки оренди там зросли на 13% і сягають 38 тисяч доларів. А ось минулорічний лідер – вулиця Козвей Бей у Гонконгу – подешевшала майже на 7%. Квадратний метр там коштує – 30 тисяч доларів. Замикають трійку лідерів Єлисейські Поля в Парижі — ставка оренди залишилася незмінною.

Стільників провулок у Москві посів 10-те місце за вартістю оренди на торговельну нерухомість у світі. Вартість квадратного метра за рік зросла на 20% і сягнула майже шести тисяч доларів. Раніше провулок займав 12-й рядок рейтингу.

Варто зазначити, що в країнах Співдружності та Грузії оренда приміщення для магазину обійдеться дешевше навіть у центрі. Наприклад, у Тбілісі зняти приміщення на проспекті Руставелі коштуватиме 100 доларів за квадратний метр. У Бішкеку на вулиці Радянській чи Московській — удвічі дешевше. У більшості країн ставки оренди не змінювалися вже кілька років.

За матеріалами: mir24.tv.