24-04-2014

Нова тенденція на ринку комерційної нерухомості

аутстаффінг

Цього року на ринку комерційної нерухомості стався різкий сплеск інтересу до послуги аутстафінгу персоналу. Згідно з дослідженнями понад 50% об'єктів комерційної нерухомості Москви та Московської області створюють власні служби експлуатації будівель. До роботи у них залучають кваліфікований персонал. Інші компанії вдаються до послуг сервісних компаній і дуже маленький відсоток воліє діяти самостійно, використовуючи як ресурс таку послугу як аутстаффінг. Інші повністю довіряють керуючим компаніям. Незважаючи на те, що відсоток компаній, що працюють з аутстаффінгом невеликий, на ринку спостерігається його стрімке зростання порівняно з тим, що відбувалося у цій сфері минулого року.

Насамперед сплеск інтересу пов'язані з нестабільної економічної ситуації та з поправками у законодавстві з ініціативи Уряду РФ, що стосуються оптимізації потоку мігрантів. Особливо це було помітно у сфері клінінгу. У зв'язку з цим власники об'єктів розпочали активне формування своїх експлуатаційних штатів. Враховуючи, що сьогодні вимоги до співробітників посилювалися, багато компаній вважають за краще користуватися допомогою керуючих компаній саме у підборі персоналу, оскільки вони вже мають досить великий досвід у роботі з емігрантами.

Що стосується нестабільної економічної ситуації, власники почали переглядати свої фінансові витрати, і, як показує досвід останніх місяців, на ринку виникла тенденція частих відмов від професійних послуг з управління. Власники вважають за краще формувати свої експлуатаційні служби і залучають як рекрутери управляючі компанії.

Близько 50% власників об'єктів комерційної нерухомості користуються послугами власної служби експлуатації, отже, потребують аутстаффинге.

Сьогодні майже всі керуючі компанії вводять цей сервіс. Ситуація з емігрантами дуже непроста, потік суттєво зменшився. Тепер залучення персоналу із регіонів досить дороге. Відповідно, власники об'єктів воліють користуватися послугами компаній, які можуть організувати потік персоналу «під ключ» і вирішити при цьому всі організаційні питання.

За матеріалами www.bpn.ru.