24-11-2012

Український ринок комерційної нерухомості від впливу кризи не постраждав

торговий центр

Український ринок комерційних об'єктів (торгової нерухомості) охарактеризували найбільш стійким та гнучким, адже від впливу економічної кризи 2008-2009 років негативних наслідків не спостерігалося. Надалі ситуація покращуватиметься і ринок стабілізується вже в середньостроковій перспективі, як повідомив Property Times.

Незважаючи на те, що криза не остаточно «покинула» український ринок, і щомісячні доходи населення залишають бажати кращого, потенціал даного сегменту ринку, як і раніше, високий. Насамперед це пов'язано з несильною розвиненістю національного ринку щодо якості комерційних об'єктів, а також нестачі розмаїття форматів, розміром самої країни, досить високою щільністю українського населення, а також надмірною чутливістю народу до нинішніх модних тенденцій та незмінною схильністю до витрачання коштів.

Для багатьох інвесторів український ринковий сегмент торгових площ (торгової нерухомості) є найбільш привабливим, особливо у великих містах із чисельністю населення приблизно 750 тисяч жителів.

За останні 2 роки проводяться роботи з девелопменту деяких торгових об'єктів (торгової нерухомості) не лише на території Києва, а й в інших містах. Якщо заплановані об'єкти зведуть до необхідного часу, валовий обсяг ринку за наступні 2 роки збільшиться.

Український ринок залишиться привабливим для торгових мереж і їхня увага до нього зросте. Щодо цін оренди, то вони можуть знизитися через підвищення конкуренції на ринку.

Підготував: Олександр Бєлов